MAJORS

Més de 1.000 euros d’inversió mensual per al Programa d’Integració de Majors d’Almussafes

Hui s’obri el termini d’inscripció per a acollir-se als servicis gratuïts de nutricionista, psicòleg i fisioterapeuta

Els veïns d’Almussafes majors de 60 anys poden beneficiar-se, per segon any consecutiu, d’este programa emmarcat en el Servici de Dinamització de la Tercera Edat de l’ajuntament

La iniciativa va registrar quasi un centenar de participants en la seua primera edició


Ahir dimecres 5 d’octubre, la Llar del Jubilat d’Almussafes va acollir la reunió informativa per a la posada en funcionament de la segona temporada del Pla d’Integració de Majors, impulsat des del Servici de Dinamització de la Tercera Edat. L’èxit de la iniciativa, que el passat any va reunir a un total de 93 majors de 60 anys en els servicis de fisioteràpia, psicologia i nutrició ha assegurat la continuïtat del programa en la present edició. El termini d’inscripció per a beneficiar-se del pla s’obri hui dijous dia 6 i es mantindrà també durant demà divendres 7, en horari de 9.30 a 11.30 hores, en el mateix centre de majors.

La regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, mostra la seua satisfacció per la gran acollida del col•lectiu de veïns d’Almussafes majors de 60 anys al Pla d’Integració de majors, un programa municipal en què el consistori d’Almussafes invertirà cada mes un total d’1.046 euros en esta segona convocatòria. De fet, la iniciativa que aposta per cuidar la salut dels majors de la població va registrar el passat any un total de 93 beneficiaris en els tres tallers convocats. En concret, 75 veïns van prendre part en el servici de fisioteràpia, 48 van apostar pel de psicologia i altres 49 en el de nutrició.

Seguint l’esquema utilitzat en la primera temporada, tres jóvens de la localitat especialistes en els tres àmbits sanitaris dedicaran quatre hores setmanals a la realització dels diferents tallers, als que els interessats podran accedir prèvia inscripció. Precisament els interessats a acollir-se a este servici gratuït poden desplaçar-se hui dijous i demà divendres, entre les 9.30 i 11.30 hores, a la Llar del Jubilat per a omplir la corresponent documentació.

“Mantenim les tres professionals d’Almussafes, la nutricionista Inma Lladró, la fisioterapeuta Raquel Sòria i la psicòloga Flor Vida, al capdavant dels tallers, amb els que cobrim la faceta assistencial que també volem brindar des de la Regidoria de la Tercera Edat, ja que tenim el compromís de contribuir a millorar la salut dels nostres majors”, destaca l’edil delegada.

El projecte que va nàixer de manera experimental, fa ara un any, ha aconseguit la suficient entitat per a assegurar la seua renovació per part de l’ajuntament. La nova temporada s’inaugurarà dilluns que ve dia 10 i els participants tindran l’opció de triar entre les tècniques de rehabilitació de funcions físiques o de mobilitat, que s’aplicaran en les sessions de fisioteràpia, la millora de la dieta en el taller de nutrició o a com combatre el deteriorament cognitiu a través d’exercicis de memòria en el de psicologia, entre altres opcions.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES