FESTES

Luis La Font, el Mag d’Honor del XXV aniversari de la trobada màgica d’Almussafes

L’organització del “Almussafes Màgic 2017” ha volgut honrar el promotor de l’esdeveniment en esta edició especial


A partir de demà i, fins diumenge que ve, Almussafes acollirà un esdeveniment de referència a nivell internacional amb la màgia com a gran protagonista. L’any en què el “Almussafes Màgic” celebra el seu quart de segle d’història, l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme (AVI), en col•laboració amb el consitori local, ha volgut rendir un homenatge públic al qui es considera l’ànima mater d’esta trobada cultural de referència mundial, Luis La Font.

El reconeixement formal a l’expresident de l’AVI i coordinador artístic del congrés des de la seua gestació, distingit com una cita anual ineludible per a tots els amants de la màgia, se celebrarà durant la gala inaugural que acollirà, el divendres dia 31 a les 20 hores, la sala d’actes del Centre Cultural i que comptarà amb l’actuació posterior de Mag Albert & Làser Perform i l’atractiu espectacle unipersonal de Toni Pons.

Així mateix, l’acte oficial estarà presidit per l’alcalde del municipi, Toni González, l’edil de Cultura, Teresa Iborra, i l’actual director de l’AVI, José Selva. D’altra banda, al llarg de l’esdeveniment es desvelaran els noms dels tres primers classificats de la gala concurs classificatòria de màgia general d’esta edició, que es desenrotllarà en dos jornades, el dijous i el divendres, en el mateix escenari.

 
Una vida dedidada a la màgia
 
Luis La Font pot considerar-se un fill adoptiu de la vila d’Almussafes, lloc en què va recalar fruit del destí en 1977 i en el que quinze anys després va plantar l’arbre de la màgia, un arbre que en l’actualitat manté unes arrels molt profundes.

De Madrid, concretament del seu poble, este veí va traslladar una maleta plena de passió pel món de l’il•lusionisme, disciplina artística amb què va mantindre els seus primers contactes (quan estava realitzant el servei militar) en l’Associació de Màgia que Juan Tamariz mantenia prop de la Puerta del Sol de la capital d’Espanya.

Treballant en la factoria Ford Almussafes, l’empresa que li ha permés compaginar els seus dos vessants professionals durant quasi quatre dècades, i en els seus freqüents viatges a Madrid per a visitar la família, l’especialització amb la seua formació màgica va ser una constant, fins al punt de passar a formar part del Club d’Il•lusionistes Professional i de la Societat Espanyola d’Il•lusionisme en 1988, adoptant ja en aquell moment el nom artístic de La Font (fruit del seu segon cognom Fuentes i de la seua vinculació amb la nostra llengua valenciana) per a les seues actuacions, sempre en l’especialitat de màgia general.

Precisament d’eixes reunions màgiques que es duien a terme a l’escola de Tamariz va sorgir la idea de celebrar a Almussafes una cita d’il•lusionistes que, en un primer moment, es va plantejar de manera informal, però que amb posterioritat (donada la constància i carisma de Luis i comptant en tot moment amb l’assistència tècnica i econòmica de l’Ajuntament d’Almussafes) es va convertir en una trobada de gran rellevància que va reunir a bona part dels il•lusionistes més consagrats de l’època.

Eixe cap de setmana del 19 i 20 de juny de l’any 1993 va començar a escriure’s la primera pàgina del llibre de la màgia d’Almussafes que, sens dubte firma amb lletres d’or Luis La Font, ja que va desembocar en la constitució, un any després, del Cercle d’Il•lusionistes de València, Alacant i Castelló, amb seu en la capital valenciana i presidit pel mateix Luis. En 1998, Almussafes va donar la benvinguda a l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme, entitat encarregada de l’organització dels certàmens màgics des de llavors, sota la direcció artística i coordinació, sempre imprescindible, del nostre Mag d’Honor 2017.

El secret de l’èxit de Luis radica en una conjugació de factors, estretament relacionats amb la seua intel•ligència i personalitat entusiasta, extravertida i carismàtica, que atrapa sense possibilitat d’escapatòria, i també amb el suport del grup de col•laboradors que han treballat, al llarg dels anys, braç a braç amb ell perquè fructificara el que en un principi no era més que un somni pràcticament inabastable i que posteriorment es va convertir en una realitat innegable: encunyar a Almussafes com la capital mundial de la màgia.

El “Almussafes Màgic” i Luis La Font han sigut dos paraules inseparables durant els últims vint-i-cinc anys, ja que per al nostre artista eixe ancestral art de la màgia és una necessitat vital i per a la Trobada internacional de Mags, La Font és una presència ineludible.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES