EDUCACIÓ

Finalitza la 1a promoció de Robòtica Industrial en el Institut d’Almussafes


La setmana passada van acabar els seus estudis la primera promoció del mòdul de Robòtica Industrial, en la nova modalitat de FP parcial que consistix a oferir mòduls professionals específics en horaris que facilite la formació contínua de treballadors en actiu, així com incrementar la formació dels estudiants del cicle de Mecatrónica industrial. Este curs es va impartir dilluns i dijous de 17:30 a 19:30h amb un total de 80 hores.

Un factor d’èxit que destaca la direcció del Institut és la inestimable col•laboració de les empreses proveïdores de les línies de producció de Ford ubicades en el mateix polígon que el centre educatiu, que per a la impartició d’este mòdul han aportat tres robots industrials i l’assessorament de tècnics especialitzats en robòtica. A més, el fabricant de robots ABB va aportar 100 llicències per a l’ús del seu programari de planificació i simulació d’estacions robotitzades.

El pròxim curs està previst incorporar els nous “robots col•laboratius” que s’estan implementant amb rapidesa en les línies de producció i que últimament estan sent objecte de notícia informativa en els mitjans de comunicació.

Paral•lelament i a causa de la seua alta demanda laboral, també es va oferir en modalitat parcial el mòdul de Fabricació mecànica per control numèric que encara està en curs.

Així mateix, el institut Almussafes està impulsant altres iniciatives en l’àmbit de la FP: un nou i ambiciós programa de FP Dual fruit de l’experiència acumulada en cursos anteriors i dos programes europeus de pràctiques, el programa FCTEuropa que es va desenrotllar en el segon semestre de 2016 a Londres amb alumnes de Mecatrónica i Manteniment electromecànic i el programa Erasmus+ “Vet Training, the touchstone for a good job” que s’iniciarà el pròxim mes de juny amb alumnat de Gestió administrativa i Mecatrónica, a Dinamarca, Irlanda, Itàlia i Portugal.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES