FESTES

L’IES Almussafes aposta per la solidaritat en les Falles 2016

Els alumnes del centre arrepleguen 100 kg de menjar per a Cáritas amb el seu primer monument solidari

Este matí s’ha celebrat en el centre educatiu l’acte d’entrega dels aliments al responsable de la parròquia


Aprofitant l’arribada de les Falles, la comunitat educativa de l’IES Almussafes ha volgut sumar-se a la festa amb una iniciativa solidària consistent en l’arreplega d’aliments no peribles entre alumnes i professors, el resultat de la qual ha sigut entregat este matí al responsable de la Cáritas Parroquial de la localitat. Amb totes les aportacions, en total 100 Kg., han creat un monument que no acabarà entre les flames sinó en el domicili dels més afectats per la crisi econòmica actual. El director del Centre, Francesc Bastides, junt amb l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i altres membres del claustre, han rebut el capellà, Miguel Martínez, en l’hall d’entrada de l’edifici educatiu.

En l’IES Almussafes continuen amb el desenrotllament dels programes lectius plantejats per a cada un dels cursos que s’impartixen en el centre, però paral•lelament el claustre de professors continua organitzant activitats complementàries amb què conscienciar els alumnes sobre les distintes problemàtiques que afecten la societat com a conseqüència de la crisi. Entre les iniciatives promogudes per l’equip docent, i aprofitant l’entrada en el període faller, l’institut ha impulsat la seua primera Falla Solidària, “per la nostra responsabilitat com a servici públic sensibilitzat amb una realitat cada vegada més generalitzada”, assenyalen des de la directiva.

Alumnes, pares, mares, professors i personal administratiu s’han mobilitzat per a reunir el nombre més gran de quilos d’aliments no peribles. Durant els dies 7, 8 i 9 de març, el hall de l’edifici principal, just davant de consergeria, els interessats a col•laborar van ser depositant les seues bosses creant a poc a poc un monument faller molt peculiar, ja que el seu destí final no ha sigut l’habitual ‘cremà’ sinó les famílies més necessitades del municipi. “No es cremarà perquè la seua pólvora serà ajudar a com més persones possibles en els temps de crisi”, explica el director del centre educatiu.

Este matí a les 11:30 h., la zona de recepció de l’IES ha acollit l’acte d’entrega dels 100 kg arreplegats a Cáritas Parroquial d’Almussafes, entitat a què s’han volgut destinar els productes donats durant esta primera convocatòria. Es tracta, sobretot, de llandes de tonyina i sardina, bots de tomaca i arròs. El responsable de Cáritas Almussafes, el propi rector, Miguel Martínez, ha agraït “la implicació de la comunitat educativa en este repte que permetrà continuar oferint una atenció bàsica a totes aquelles persones que estan passant per una situació dura”.

Des de la direcció del centre s’ha assenyalat la intenció de continuar amb esta iniciativa l’any que ve, ampliant-la també a la resta de la ciutadania d’Almussafes.

L’acte solidari s’ha clausurat amb una cadena humana, integrada pels propis alumnes, que s’ha encarregat de traslladar els productes donats fins al vehicle que els distribuirà entre els veïns més necessitats.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES