ESPORTS

Les festes d’Almussafes acosten la pilota valenciana a la ciutadania

El Club de Pilota Valenciana d’Almussafes va celebrar, dimarts 10 de juliol a la vesprada, una partida de ‘galotxa’ en l’Avinguda Paral·lel de la localitat

Per primera vegada, la iniciativa va comptar també en la seua programació amb una exhibició femenina de la modalitat ‘raspall’


El passat dimarts 10 de juliol a la vesprada, l’Avinguda Paral·lel d’Almussafes va acollir dues partides de pilota valenciana organitzades pel Club de Pilota Valenciana del municipi. A les 18 hores es va desenvolupar una exhibició de la modalitat ‘raspall’ protagonitzada per set dones, sent la primera vegada que la localitat organitza una trobada esportiva femenina d’aquesta disciplina. Posteriorment, a les 19 hores, es va disputar en aquest cèntric carrer del nucli urbà una partida de ‘galotxa ’protagonitzada per diversos jugadors masculins, entre ells De la Vega d’Almussafes. Entre els espectadors es trobaven l’alcalde de la població, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, i el president del Club de Pilota Valenciana local, José Ventura.

Les tradicions segueixen marcant el dia a dia de les festes patronals d’Almussafes. En el cas de la iniciativa desenvolupada dimarts 10 de juliol, la tradició va estar acompanyada també per l’esport. El Club de Pilota Valenciana d’Almussafes continua impulsant la pràctica d’aquesta disciplina esportiva i la seua afició per ella acostant-la a la població i per al calendari festiu va reservar una de les seues propostes més originals, les partides en el carrer.

La trobada de ‘galotxa’, que es va celebrar a partir de les 19 hores en l’Avinguda del Paral·lel del municipi amb desenes d’espectadors, va enfrontar a Julio d’Alginet, Pau d’Alfarp i Pablo de València contra De la Vega d’Almussafes, Adrià d’Alginet i Moisés de Benifaió. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, i el president de l’entitat, José Ventura, van estar presents durant la vesprada en l’esdeveniment.

“El Club de Pilota Valenciana d’Almussafes, amb José Ventura al capdavant, realitza una labor encomiable que és important posar en valor. L’associació continua apostant per aquest esport minoritari però amb fort arrelament a la nostra terra a pesar que seguisquen tenint major presència mediàtica altres disciplines. Té molt de mèrit i nosaltres el que hem de fer des del consistori és recolzar-los en el que facen”, explica Bosch.

Una hora abans de la partida de ‘galotxa’, i per primera vegada a Almussafes, es va oferir una exhibició de ‘raspall’ protagonitzada per dones. Zaida d’Almussafes, i un grup de jugadores de Beniparrell format per Vicen, Mireia, Ana, Julia, Noelia i Ana van demostrar que l’esport no és solament cosa d’homes i que el talent no entén de gèneres.

“Ja és hora que tots ens prenguem açò de debò. Si les dones no han destacat tant com els homes en l’esport fins ara ha sigut perquè s’han trobat amb una sèrie de barreres que els han impedit competir al mateix nivell i perquè no han tingut la mateixa visibilitat que els seus companys masculins. Hem d’acabar amb aquestes diferències perquè l’única cosa que compte siga el talent, l’esforç, el compromís i la constància”, destaca l’edil d’Esports.

Pilota Valenciana

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES