NOTÍCIES

Les empreses del Parc Industrial Joan Carles I complixen 20 anys creixent conjuntament

L’alcalde, Toni González, presidix l’acte commemoratiu del XX aniversari de la fundació del polígon

El president de la Generalitat, el director d’operacions de Ford Espanya i el president de l’Appi també protagonistes en la celebració


El primer edil de la localitat d’Almussafes, Toni González, va protagonitzar l’acte oficial de commemoració del XX aniversari de la fundació del parc Industrial Joan Carles I, celebrat durant la vesprada d’ahir en l’Hotel Tryp del municipi. Així mateix, en la cerimònia van intervindre altres personalitats destacades, com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el director d’Operacions de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, i el president de l’Associació de Propietaris i Usuaris del parc, Vico Valero.

El parc de proveïdors d’Almussafes està de celebració. Enguany es complixen dos dècades des de la seua inauguració en 1996 pels Reis, el senyor Joan Carles i la senyora Sofía. Des de llavors, més d’un centenar d’empreses han crescut a l’uníson convertint al polígon de la localitat en un dels principals motors de l’economia valenciana. “El nostre parc és l’impulsor de la Comunitat i en l’actualitat Almussafes no es pot entendre sense el paper que juguen la Ford i el nostre teixit industrial”, va destacar l’alcalde durant la seua intervenció. De fet, l’activitat industrial d’este parc de proveïdors suposa el 26% del PIB provincial i el 16% de la Comunitat Valenciana. Açò va permetre que la Comunitat haja estat l’autonomia amb més creixement en 2015.

La celebració va començar a les 18:00 hores de la vesprada, moment en què van ser rebudes les principals autoritats. A més del primer edil d’Almussafes, Toni González, i el president de l’Appi, Vico Valero, altres assistents assenyalats van ser l’exdirector d’Operacions de Fabricació de Ford Espanya entre 1999 i 2015, Antonio Ades, el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, el conseller d’Economia, Rafael Climent, i el president d’AVIA, Emilio Orta. “Es complixen 20 anys en què el nostre parc s’ha situat com un polígon de referència per a tot el territori espanyol”, va manifestar González. “El polígon industrial d’Almussafes celebra dos dècades d’esforç, innovació, desenrotllament i competitivitat”. De fet, esta unió d’ingredients ha convertit l’àrea empresarial en un dels principals centres logístics mundials de l’àmbit de l’automòbil.

De la mateixa manera, estos 20 anys de producció ininterrompuda també són el resultat d’un treball conjunt de les administracions públiques: la Generalitat Valenciana i el consistori d’Almussafes. Respecte d’això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar que es continuarà col•laborant amb el parc Industrial Joan Carles I i els seus empresaris, ja que són ells els que impulsen “l’economia que fa avançar a un país”. Per la seua banda, el president de l’Appi, Vico Valero, va rememorar els inicis de la zona industrial i va voler recordar als impulsors de la mateixa tant de les administracions públiques com de la pròpia factoria Ford.

Almussafes, Ciutat de la Ciència i la Innovació

Durant la seua intervenció en l’acte públic de commemoració, González va anunciar que la localitat es troba en ple desenrotllament d’un Pla director, en el que han col•laborat activament les empreses del parc industrial. Es tracta d’una iniciativa vinculada estretament al fet que Almussafes haja sigut distingida com “Ciutat de la Ciència i la Innovació 2015” per part del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Este guardó se suma a un altre èxit no menys important: el municipi ja forma part de la denominada Xarxa Impulso, Xarxa de Ciutat de la Ciència i la Innovació, com a fòrum de trobada dels consistoris més distingits, el qual permet definir i avançar en les polítiques locals més innovadores. “Amb ambdós accions pretenem obtindre fons europeus cofinançats que ens permeten apostar per la modernització del parc industrial i el polígon Nord, una excel•lent notícia per a tots”, va apuntar el president de la corporació. Finalment, es va referir a la necessitat d’ampliar la superfície industrial del parc, prevista en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana del municipi. “El sòl industrial del polígon Joan Carles I, amb els seus 1,4 milions de metres quadrats, està pràcticament complet”, va assenyalar. “Hem de preparar-nos per a una tercera ampliació que satisfaça la demanda actual i futura de les empreses.”

Un monument que recorda els orígens del parc Industrial

L’acte oficial es va inaugurar amb el descobriment, per part de les autoritats, del gran monument commemoratiu que ja presidix l’accés principal al parc de proveïdors de Ford. Es tracta d’un arbre de ferro que unix l’esperit actual del poble d’Almussafes: el seu passat rural i els orígens del parc, sense perdre de vista la seua transformació industrial al llarg d’estes dos dècades. Les branques es combinen amb xicotets engranatges i peces en les seues puntes, la qual cosa simbolitza la perfecta unió entre història i progrés. “Acabem de viure un moment històric. Este monument presidirà un polígon que, com a alcalde d’Almussafes, vull exalçar i engrandir per la seua capacitat de generar riquesa i fomentar l’ocupació”, va concloure el primer edil.

Com a tancament de l’acte i, després dels distints parlaments, els assistents van compartir un brindis d’honor i van disfrutar d’un còctel amenitzat amb música i actuacions en directe.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ