IGUALTAT

Almussafes crearà un Pla Estratègic Municipal per la Igualtat

L’alcalde i la regidora delegada es reunixen amb la presidenta de la Federació de Dones Jóvens

Mª Jesús Girona Magraner, natural d’Almussafes, col•laborarà amb l’ajuntament en el disseny del pla


El consistori d’Almussafes començarà, en breu a dissenyar, les línies estratègiques d’un pla municipal per la Igualtat, en el que es donarà visibilitat a tot tipus de col•lectius i en el que treballaran conjuntament les regidories de Joventut, Educació i Igualtat de l’administració local. Este mateix matí, el primer edil, Toni González, i la regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud, han mantingut una trobada en el despatx de l’Alcaldia amb la presidenta de la Federació de Dones Jóvens, Mª Jesús Girona, nascuda a Almussafes fa 29 anys i Premi Nacional de Joventut 2016 i Menció Honorífica en Igualtat, en el que han esbossat les bases que regiran el projecte.

El passat any, l’Ajuntament d’Almussafes va aprovar el canvi de denominació de Regidoria de la Dona per Regidoria d’Igualtat. El camí en la lluita contra la discriminació estava obert, però restava prendre mesures concretes quant al disseny d’un programa d’activitats municipal que realment apostara per la igualtat en tots els àmbits socials.

Hui divendres 23 de setembre s’han assentat les bases de la nova política en defensa de la igualtat que emprendrà el consistori municipal a partir d’ara. “Treballarem en el disseny d’un Pla Estratègic Municipal per la Igualtat que done visibilitat a tot tipus de col•lectius: a les dones, a les víctimes de violència de gènere i també als adolescents afectats pel bullying i trastorns de l’alimentació, entre altres”, ha destacat el president de l’executiu, Toni González, durant la reunió mantinguda amb una experta en la matèria, la presidenta de la Federació de Dones Jóvens des de fa 3 anys, Mª Jesús Girona, qui recentment ha sigut guardonada amb la menció honorífica en igualtat en els Premis Nacionals de Joventut 2016.

Feminista, ciberactivista, antropòloga social i cultural i experta en gènere, la presidenta de la Federació ha departit durant una hora també amb la regidora d’Igualtat, a la que ha assessorat respecte a diferents accions que es deurien emprendre des de l’ajuntament. “L’educació en les aules és fonamental si verdaderament treballarem per la igualtat. A més, el gènere ha d’estar inserit en totes les àrees, sanitat, educació, joventut…”, ha comentat Mª Jesús Magraner.

Per a Davinia Calatayud, la trobada ha sigut verdaderament fructífer i de fet dedicarem els pròxims mesos a estudiar les diferents propostes plantejades per la presidenta per a realitzar un verdader canvi en el programa de la Setmana per la Igualtat de l’any que ve 2017, incloent també accions concretes en els centres educatius i apostant també per una celebració del 25 N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, molt més participativa i que abaste actes molt més diversos.

“Així mateix, anem a unir esforços des de les regidories d’Igualtat i Joventut, sumant també a la d’Educació, perquè anualment el concepte de la Igualtat es treballe de manera conjunta i aconseguim conscienciar a tots els col•lectius de les problemàtiques de discriminació que encara existixen”, conclou Calatayud.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES