NOTÍCIES

L’Associació de familiars de persones amb Alzheimer de BenifaiÓ, Almussafes i Sollana s’uneix a la campanya de sensibilització per l’Alzheimer que es desenvoluparà en tota la Comunitat Valenciana


Des del 10 de juliol i fins al pròxim 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, les Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer de la Comunitat Valenciana estaran bolcades en una campanya de sensibilització que es desenvoluparà a través de les xarxes socials, i que es basa a mostrar imatges dels participants en grup, units pels muscles o les mans, formant un cercle (“fent pinya”).

Es tracta de “Fent Pinya per l’Alzheimer” que, tal com va ocórrer amb gran èxit amb la campanya “Abraçades per la Memòria”, pretén cobrir tot el territori valencià en una mostra de solidaritat i compromís amb aquesta malaltia que cada vegada afecta a més persones, ja siga als quals la pateixen com als seus familiars. En aquesta ocasió, el lema és en valencià, coincidint amb el lema del pròxim Congrés Autonòmic sobre l’Alzheimer, “Fent pinya creixem junts”, que tindrà lloc el 6 d’octubre a Algemesí. La idea està inspirada en les Muixerangues, típiques d’aquesta localitat, les bases de la qual es coneixen amb el nom de pinya. L’objectiu és que tot el públic s’unisca a aquesta campanya demostrant amb un gest la seua implicació amb l’Alzheimer.

Cal recordar que l’OMS ha declarat la demència com una prioritat de salut pública, però lamentablement ni a Espanya ni a la Comunitat Valenciana existeix en l’actualitat una política d’Alzheimer que previnga la situació en un futur. Sabem que la xifra de persones diagnosticades amb demències es duplicarà a mitjà termini i si no fem alguna cosa hui no estarem preparats demà.

El projecte “Fent pinya per l’Alzheimer” és una iniciativa de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), entitat que des de fa més de 20 anys lluita per millorar la qualitat de les persones afectades i la dels seus familiars i que està composta actualment per 37 Associacions assistencials en tota la Comunitat.

Uneix-te a “Fent pinya per l’Alzhei mer”, esperem la teua foto. Pots trobar la campanya en la pàgina del Facebook “Fent pinya per l’Alzheimer” https://www.facebook.com/fentpinyaalzheimer/ i pots penjar les teues fotos també en twitter https://twitter.com/fevafaalzheimer?lang=es, amb el hastag #fentpinyaALZHEIMER

Sensibilització per l’Alzheimer

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT