NOTÍCIES

Al voltant de 800 persones participen en el sopar solidari del càncer d’Almussafes

Els prop de 7.000 euros obtinguts amb la venda de tiquets i les donacions particulars contribueixen a finançar la investigació de la malaltia

La vetlada va estar ambientada amb diferents actuacions musicals a càrrec de diversos artistes de la localitat i de poblacions properes


La Junta Local Lluita contra el Càncer d’Almussafes va celebrar el passat divendres 20 de juliol el seu tradicional sopar-gala benèfica del càncer en el pati del CEIP Almassaf. Al voltant de 800 persones van participar en aquesta iniciativa amb la qual es contribueix a finançar les sis beques que l’Associació Espanyola contra el Càncer de València concedeix per a la recerca d’aquesta malaltia. A més d’una part de la recaptació aconseguida amb la venda de tiquets, l’entitat va rebre també diferents donatius, entre els quals es troben el dels Clavaris i Clavariesses 2018.

El passat divendres 20 de juliol, el pati del CEIP Almassaf d’Almussafes va acollir una nova edició del sopar-gala benèfica del càncer, una convocatòria organitzada per la Junta Local Lluita contra el Càncer del municipi que va reunir a al voltant de 800 persones, entre els quals es trobaven el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, Tomás Trénor, i una de les persones becades per l’entitat per al desenvolupament del seu doctorat, l’especialista mèdica Gabriela Debesa.

“Almussafes és una localitat molt solidària i el passat divendres vam tenir una nova oportunitat de demostrar-ho. La ciutadania se sent molt implicada amb la lluita contra el càncer i sempre es bolca amb aquest tipus d’esdeveniments que contribueixen a seguir avançant en investigació per a millorar tant els tractaments com els mecanismes de detecció i prevenció d’aquesta dolència”, ressalta la presidenta d’AECC Almussafes, Adela Lladosa.

Com cada any, una part de la recaptació aconseguida amb la venda de tiquets i les donacions particulars, com la qual van realitzar els Clavaris i les Clavariesses, es destina a sufragar als especialistes mèdics becats per AECC per al desenvolupament de recerques relacionades amb el càncer, entre les quals es troba Gabriela Debesa. “El fet que financen tot el doctorat fa que hi haja consecució de resultats i això és molt important”, assegura. Habitualment, tal com comenta, les empreses i institucions solen signar convenis per a diversos mesos o per a un any, per la qual cosa el compromís de la AECC s’adquireix a llarg termini.

La vetlada, en la qual es van sortejar més de 100 articles donats per empreses de la localitat, va estar amenitzada per un programa d’actuacions de música i ball. Van col·laborar en aquest apartat els cantants Poli, Vicen i Carlos Martínez, el Grup de Bollywood del Pavelló Poliesportiu Municipal i els grups Aires del Sud i de sevillanes del Centro Cultural Andaluz.

“L’esforç de la Junta Local Lluita contra el Càncer és impressionant i vull agrair públicament des de l’Ajuntament d’Almussafes tot aqueix treball i veure com respon el poble és per a felicitar-se tots”, comenta l’alcalde, Toni González.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT