ESPORTS

L’almussafeny Kike Ordás participa en la Marató de Sables, la més dura del món

Ordás, membre del Club d’Atletisme Almussafes, recorrerà des del diumenge un total de 257 Km en cinc etapes pel desert del Sahara


L’almussafeny Kike Ordás ha partit hui des de València cap al desert del Sàhara per a participar des d’aquest diumenge 10 d’abril en una de les proves físiques més dures que existeixen. Ell és un dels 1.200 esportistes inscrits en la Marató de Sables, prova en la qual es recorren 257 quilòmetres en cinc dies en condicions extremes. Ordás és membre del Club d’Atletisme Almussafes i realitzarà el trajecte lluint el logo de l’entitat en la seua equipació.

Fa any i mitjà, l’almussafeny Kike Ordás hauria d’haver participat en la marató de Toubkal, al Marroc. No obstant açò, dies abans de l’inici de la carrera van suspendre el seu vol a causa d’una amenaça terrorista. Aquest fet inesperat no li va fer abandonar el seu desig d’enfrontar-se a una prova de similars característiques en les quals es posa a prova no solament les condicions físiques sinó també la força mental. Ara, per a rescabalar-se d’aquell imprevist, s’enfrontarà a un repte encara major: la Marató de Sables.

Des d’aquest diumenge 10 d’abril i durant cinc etapes, l’atrevit esportista recorrerà 257 Km pel desert del Sàhara per a superar aquest exigent repte, doncs la carrera està considerada com la més dura en autosuficiència del món. De fet, els participants carreguen amb tot el menjar necessari per a la jornada i en els avituallamients tan sols serveixen un litre i mig d’aigua mineral i dues pastilles de sal per participant i s’enfronten durant el trajecte a les altes temperatures de la zona i a les complicacions derivades de l’arena.

Kike Ordás ha partit hui dijous 7 fins al punt d’eixida, concloent així un any d’intensa preparació. Encara que està acostumat a l’activitat física pel seu treball de monitor de spinning i per la seua afició a les carreres en asfalt, en aquesta ocasió assegura que ha hagut de comptar amb l’ajuda d’Octavio Pérez, el seu entrenador personal. Durant aquest temps, ha realitzat diversos ultra trails, proves per muntanyes de 50 quilòmetres aproximadament, i alguns desafiaments com la pujada al Puig Campana, amb els quals assegura que s’adoba i manté la motivació. Durant la setmana, “combine entrenament de qualitat, circuits de força màxima, eixides a la muntanya per a fer extensius i abdominals”, assegura.

“És un repte de tu mateix contra tu mateix, per a saber de què estàs fet realment, arribar al límit amb el màxim esforç possible, patint fam, dormint malament, passant fred a la nit i calor pel dia… tot açò fa que isca de dins la vertadera essència personal”, explica aquest membre del Club d’Atletisme Almussafes que portarà la imatge de l’entitat serigrafiada en l’equipació amb la qual competirà. Aquests dies previs, afirma que es concentra mentalment escoltant música, recordant als seus essers estimats, pensant en l’estratègia a seguir i gaudint dels paisatges que va trobant-se i de la gent amb la qual coincideix. En total seran 1.200 corredors de 50 nacionalitats diferents.

En la logística de l’esdeveniment, que pot seguir-se a través d’Internet en live.marathondessables.com i que porta celebrant-se 30 anys, s’utilitzen 167.000 litres d’aigua, 430 tendes berbers, 120 vehicles 4×4, camions 6×6, 2 helicòpters “ecureuil”, 1 avioneta cessna, 5 quads de vigilància de seguretat, 2,3km de paper higiènic, 6000 analgèsics, 150 litres de desinfectant, 10 telèfons satèl•lit i 50 ordinadors.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES