BENESTAR SOCIAL

Almussord programa una nova edició del curs de comunicació en llengua de signes

L’entitat recentment creada organitza aquest taller davant l’èxit obtingut amb l’anterior edició, desenvolupada durant els mesos de febrer i març


Aquest dissabte 9 d’abril arranca en el Centre Cultural d’Almussafes un curs de comunicació en llengua de signes de 30 hores organitzat per Almussord i que està obert a la participació de tota la ciutadania, tant de la localitat com d’altres llocs. Les inscripcions continuaran obertes fins a aquest divendres 8 i el preu de la matrícula és de 25 €. Les classes s’impartiran tots els dissabtes de 10 a 13:15 h i el responsable de les mateixes serà el president de l’entitat, Jorge Fernández.

El passat mes d’octubre es va constituir a Almussafes la primera associació de la Ribera Baixa dedicada a la promoció d’activitats dirigides a les persones amb dificultats auditives. El seu principal objectiu és la millora de la qualitat de vida i la lluita per la plena inclusió social d’aquest col•lectiu. Des de la seua fundació, Almussord ha dut a terme diferents iniciatives entre les quals cal destacar la creació de cursos de comunicació en llengua de signes, del que al febrer ja es va realitzar un. En el mateix, un total de 12 alumnes d’Almussafes, Silla, Gandia i València capital van aprendre a comunicar-se amb altres persones a través d’aquest sistema.

Donats els bons resultats obtinguts amb aquesta experiència, l’entitat ha decidit programar una nova edició dels nivells I i II. El curs, de 30 hores de durada, començarà aquest dissabte 9 d’abril i es durà a terme en el Centre Cultural de la localitat. Les inscripcions, obertes al públic en general, independentment del seu lloc de procedència, romandran en curs fins a aquest divendres 8 en la seu de l’entitat, situada en el carrer Mestre Cardona, i el preu és de 25 €. Des d’Almussord animen “a tots els interessats a conèixer de prop aquesta forma de comunicar-se a participar en aquesta experiència tan enriquidora”. L’encarregat d’impartir les sessions, que es desenvoluparan cada dissabte entre les 10 i les 13:15 h serà el president de l’associació, Jorge Fernández.

A més dels cursos formatius, entre les metes dels integrants d’Almussord es troben aconseguir el ple accés de les persones sordes a tots els nivells del sistema educatiu, defensant la implantació d’una opció educativa bilingüe a la Comunitat Valenciana, l’eliminació de les barreres de comunicació existents amb les administracions públiques per a desenvolupar gestions bàsiques de la seua vida quotidiana, la promoció d’activitats que contribuïsquen a la culturització d’aquest col•lectiu de la societat i la pràctica d’esports com el pádel i el judo.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES