ECONOMIA

L’alcalde d’Almussafes es reunix amb UGT per a analitzar la situació actual de la indústria de l’automoció

Toni González va mantindre ahir, dijous 17 de setembre, sengles trobades amb els secretaris generals d’UGT-PV i FICA-PV en la seu del sindicat

El primer edil es mostra preocupat amb la crisi que afecta el sector de l’automòbil, principal motor econòmic de la localitat


La crisi sanitària del coronavirus i la desacceleració que ja travessava la indústria de l’automoció abans de la declaració de l’estat d’alarma van ser els principals temes que es van abordar en les reunions que l’alcalde d’Almussafes, Toni González, junt amb la gerent d’APPI Ribera Baixa, Romina Moya, va mantindre ahir amb el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i el secretari general de FICA-PV, Daniel Argente. El primer edil mostra la seua preocupació per l’adversa situació a què s’enfronta el sector de l’automòbil, “que constituïx la principal font d’ingressos i el major focus de generació de llocs de treball a Almussafes, a més de suposar quasi el 10% del Producte Interior Brut de la Comunitat Valenciana i l’11% del PIB Nacional”.

L’Ajuntament d’Almussafes continua molt pendent de l’evolució del sector industrial i, concretament, de la situació de retrocés en què es troba en estos moments l’automoció, principal generador d’ocupació en la població. En este sentit, el president de l’executiu, Toni González, es manté pendent de l’evolució de l’economia, sumida en una situació de crisi, agreujada per la pandèmia de coronavirus.

Ahir, dijous 17 de setembre, el primer edil i regidor d’Ocupació de la localitat, acompanyat per la gerent d’APPI Ribera Baixa, Romina Moya, va mantindre dos importants reunions amb dos dels màxims mandataris de UGT del País Valencià amb l’objectiu de conéixer de primera mà com està vivint este període el sindicat. Així, González va tindre l’oportunitat de conversar amb el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i amb el secretari general de FICA-PV (Federació d’Indústria, Construcció i Agre del País Valencià), Daniel Argente, en ambdós casos en la seu central de l’entitat, situada en la ciutat de València.

L’alcalde destaca “la força sindical de UGT, tant en la factoria Ford com en els polígons industrials”, com el motiu per a plantejar i celebrar estes reunions, que servixen per a analitzar i aprofundir sobre els factors generadors de la complicada situació que travessa el sector de l’automoció en l’actualitat, un dels pols de creació d’ocupació més fort de tot el territori nacional. De fet, Ford Espanya ha registrat “un important descens de la producció de vehicles, pèrdua de facturació i un imminent Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal fins a finals d’any, amb conseqüències directes en les empreses proveïdores i en l’ocupació”, recorda.

“Resulta lògic mostrar preocupació i inquietud davant d’esta situació, atés que el sector de l’automòbil constituïx la principal font d’ingressos per a la nostra administració local i el major focus de generació de llocs de treball a Almussafes”, assegura. “Per això, des de l’executiu municipal estem permanentment en contacte amb tots els agents que configuren el teixit industrial per a conéixer al detall les seues demandes i poder així col.laborar en la mesura que siga possible en la posada en marxa d’iniciatives que contribuïsquen a minimitzar les conseqüències de determinades conjuntures com les que estem patint”, afig.

La detenció de l’activitat productiva i comercial a causa de la crisi sanitària del coronavirus, amb “els continus rebrots, que dibuixen un panorama advers no exempt d’incertesa”, i la desacceleració a què ja s’enfrontava el sector des de l’any passat han centrat gran part d’estes visites institucionals, “imprescindibles per a estar al corrent de la situació i posicionar a l’Ajuntament com un clar aliat per a col.laborar, en l’àmbit de les nostres competències, en la reversió de la problemàtica”, conclou el president de l’executiu municipal. 

Categorías:ECONOMIA, GENERAL, LABORAL, NOTÍCIES

Etiquetado como:,,