NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes reforma una altra de les antigues cases dels mestres

El consistori municipal ha invertit 14.999 euros en la rehabilitació d’aquest habitatge de titularitat pública situat al carrer Mestre Cardona

Dos associacions utilitzaran aquest espai per al desenvolupament de les seues activitats


El passat mes de desembre de 2018 es va dur a terme la reforma de la casa situada en el número 31 del carrer Mestre Cardona d’Almussafes. L’Ajuntament ha invertit 14.999,99 euros per a condicionar la planta baixa de l’habitatge, de titularitat pública, amb l’objectiu de cedir-la a dues associacions perquè disposen d’un espai en el qual reunir-se i organitzar les seues activitats. Es tracta d’una de les denominades ‘cases dels mestres’, on ja s’han instal·lat altres entitats després de sengles reformes iniciades per la Regidoria d’Urbanisme.

Dos associacions disposaran en breu d’un nou local per a poder reunir-se i organitzar les iniciatives incloses en el seu calendari d’activitats. Per a això, l’Ajuntament de la localitat ha invertit 14.999,99 euros de fons propis en la rehabilitació de l’habitatge situat en el número 31 del carrer Mestre Cardona. Es tracta d’una de les denominades ‘cases dels mestres’, de propietat municipal, on el consistori ja ha dut a terme durant la present legislatura diverses reformes per a millorar les condicions en les quals treballen les entitats que constitueixen el teixit associatiu almussafeny.

“Són inversions xicotetes però que contribueixen de manera important en el resultat que obtenen les nostres entitats, perquè els oferim comoditat per a planificar les seues accions, una forma d’agrair-los tot l’esforç realitzat per a mantindre Almussafes viu”, afirma l’alcalde de la població, Toni González.

Les obres, que va desenvolupar a la fi del passat any 2018 l’empresa Juan Martí Oliver, S.L., han consistit en el condicionament dels espais que componen la planta baixa de l’immoble, deixant per a una futura segona fase la reforma de les estades situades en la primera planta. Concretament, les actuacions realitzades s’han centrat en les qüestions que afecten l’envolupant, a la salubritat i a la seguretat de l’habitatge.

Així, s’ha condicionat l’escala, amb la substitució de l’esglaó d’arrencada i l’elevació de la barana per a complir amb la normativa. També s’han substituït les fusteries de la façana principal, la porta i la finestra de la cuina per unes d’alumini amb trencament de pont tèrmic i vidre aïllant. Així mateix, també s’han reparat les fusteries exteriors restants i s’ha substituït de forma completa la instal·lació elèctrica de tot l’habitatge, mesura que ha inclòs la col·locació de 10 lluminàries de plafó de superfície led.

D’altra banda, també s’ha procedit a l’adequació del bany de l’immoble i s’ha condicionat la cuina, on s’ha substituït la bancada, el mobiliari inferior i l’aigüera, s’ha eliminat l’antiga instal·lació d’extracció de fums i s’ha modificat l’enrajolat i part del paviment. El projecte també ha contemplat la cobertura de totes les estades amb pintura plàstica de color blanc, tant les parets verticals com la superfície horitzontal del fals sostre.

En 2016 l’Ajuntament ja va dur a terme la reforma d’altres dues cases situades en aquest carrer, que daten de 1970 segons el cadastre, intervenció en la qual va invertir 54.745 euros i va servir per a millorar l’estat de conservació d’aquests habitatges que actualment utilitzen el Club Gastronòmic ‘El Putxeret’ i l’associació ‘Almussord’.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME