IGUALTAT

L’Ajuntament d’Almussafes premiarà amb 300 euros a l’autor del millor cartell del Dia Internacional de la Dona

El guardó del sèptim certamen artístic passa de 150 a 300 euros

Les obres es podran presentar fins al pròxim dia 5 de febrer en el Centre Cultural


Un total de 15 cartells es van presentar el passat any 2015 al concurs sobre el 8 de març. Dia Internacional de la Dona, en el que finalment el jurat va guardonar el jove dissenyador valencià Joan Miguel López Díaz. El certamen artístic, convocat des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat del consistori municipal, reconeixerà el disseny commemoratiu guanyador amb una dotació econòmica de 300 euros, enfront dels 150 euros de les sis edicions anteriors. El termini per a la presentació de les obres inèdites d’esta sèptima convocatòria del concurs romandrà obert fins a divendres que ve 5 de febrer del 2016. El cartell que resulte premiat després de la fallada del jurat, il•lustrarà la I Setmana per la Igualtat d’Almussafes, a més de presidir l’exposició pública dels dissenys presentats a la convocatòria, que es mostrarà en el mes de març en el Centre Cultural.

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat del consistori d’Almussafes va obrir, fa uns pocs dies, el termini per a la presentació de treballs inèdits de la sèptima edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona. L’ajuntament anunciarà els actes commemoratius de la I Setmana per la Igualtat de la població amb el cartell que resulte guardonat en el certamen que el consistori ha convocat de nou sobre la temàtica simbòlica del Dia 8 de març.

Un màxim de tres dissenys per persona física, major de 14 anys, en format a-3 és el límit que la regidoria ha establit de nou en esta sèptima edició del concurs, en el que també es determina que les obres participants, dissenyades per qualsevol tècnica o procediment susceptible de reproducció per mitjans tècnics normals, siguen originals i inèdites.

“Potenciar la creativitat dels autors, al mateix temps que es retrata el simbolisme del Dia de la Dona són els dos objectius primordials en què se sustenta este certamen, que s’ha guanyat un lloc important en l’agenda d’activitats culturals que oferim anualment”, comenta la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Un jurat, que presidirà la pròpia edil delegada i integraran professionals del món de la cultura, l’art i la societat, es reunirà una vegada tancat el termini de presentació de les obres per a estimar la totalitat de les mateixes, que optaran a un premi dotat amb 300 euros. “Hem decidit incrementar el premi en 150 euros, ja que pretenem augmentar la participació en el certamen i valorar en major grau la creativitat i el talent artístic dels autors dels treballs”, afig Calatayud. En el cas que l’autor que finalment resulte seleccionat tinga entre 14 i 17 anys, el guardó consistirà en un xec-regal pel mateix valor econòmic, bescanviable per productes de tendes i comerços de la localitat.

La qualitat artística dels treballs i la plasmació del valor més representatiu sobre el Dia Internacional de la Dona seran factors clau en la determinació de l’obra guardonada que s’exposarà públicament, junt amb la resta dels cartells presentats, en el Centre Cultural.

Els dissenys es podran presentar personalment o per correu fins al pròxim dia 5 de febrer, en la consergeria del Centre Cultural.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES