NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes premia a les empreses que contracten a persones desocupades de la localitat amb ajudes econòmiques


OCUPACIÓ


Un total de 39 empreses s’han acollit a la iniciativa durant el 2018, dotada amb una inversió total de 168.000 euros

El consistori ha registrat 119 contractes gràcies a aquesta proposta de promoció de l’ocupació inclosa en el pla 2016-2020


Les ajudes a la contractació i la formació de l’Ajuntament d’Almussafes van propiciar durant l’any 2018 un total de 119 nous llocs de treball, dels quals 37 van ser indefinits i 82 temporals. Aquesta línia d’actuació, inclosa en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020 va suposar una inversió municipal de 168.000 euros. “Hem treballat de valent per tal d’aconseguir reduir la nostra taxa d’atur i això ha sigut possible gràcies a la combinació de diferents iniciatives, amb les quals intentem abastar tots els aspectes relacionats amb l’ocupació”, explica l’alcalde, Toni González.

El Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020 aprovat per l’Ajuntament d’Almussafes al gener de 2016 prossegueix amb l’aplicació de les seues diferents línies d’actuació, entre les quals es troben les ajudes a la contractació. En 2018, el consistori municipal, a través de la seua Agència de Desenvolupament Local i Promoció Socioeconòmica, va concedir subvencions per aquest concepte per valor de 168.000 euros, quantitat que ha beneficiat a nombroses empreses situades en la població.

Segons les dades proporcionades per la Regidoria d’Ocupació, durant l’últim any han obtingut aquestes ajudes 39 empreses, sumant un registre de 119 contractes gràcies a aquesta iniciativa. Del total de llocs que han comptat amb el suport municipal, 37 han sigut indefinits (23 homes i 14 dones) i 82 temporals (39 homes i 43 dones). Amb aquesta línia estratègica, l’executiu local busca fomentar l’ocupació de qualitat en les persones treballadores del municipi.

“La combinació de diferents iniciatives, amb les quals intentem abastar tots els aspectes relacionats amb l’ocupació, ha fet possible que la nostra taxa d’atur se situe en el 6% en l’actualitat. En aquest cas, les ajudes a la contractació estan funcionant molt bé, i prova d’això són els 119 llocs de treball que han comptat en 2018 amb suport econòmic de l’Ajuntament, dels quals 37 són de caràcter indefinit”, destaca l’alcalde Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.
 
Bases
 
Les sol·licituds acceptades havien de complir una sèrie de requisits recollits en les bases reguladores d’aquesta línia estratègica del pla d’ocupació, entre els quals es trobava l’exigència que les contractacions havien d’efectuar-se entre l’1 de novembre de 2016 i el 31 d’octubre de 2018 i establir-se amb persones empadronades de la localitat.

Respecte als tipus de contracte, el consistori ha subvencionat els temporals amb ajudes de 2.500, 2.750 o 2.990 euros segons la durada d’aquests, per un període mínim ininterromput de tres mesos a temps complet. En el cas de contractació a temps parcial, la quantia de l’ajuda s’ha prorratejat proporcionalment, amb una durada mínima de 20 hores setmanals.

Per part seua, els contractes indefinits han rebut ajudes de 2.500, 2.750 o 2.990 euros per la contractació indefinida inicial o la conversió del contracte temporal en contracte indefinit, els quals han de mantindre’s durant un mínim de 2 anys. Si es tracta de contractes a temps parcial, la quantia de les ajudes, tal com ocorre amb els temporals, s’han prorratejat proporcionalment, amb una durada mínima de 20 hores setmanals.

Finalment, l’Ajuntament també inclou en aquesta línia d’actuació les ajudes a la formació, “un pilar bàsic de tota la nostra estratègia”, assegura el primer edil. En aquest sentit, s’han subvencionat les accions formatives d’una persona treballadora a raó de 10 euros per persona/hora amb un màxim de 1.200 euros. Per a poder accedir a aquest apartat, les iniciatives havien d’estar directament relacionades amb l’activitat de l’empresa, tindre una durada mínima de 4 hores i un màxim de 120 hores per persona i realitzar-se a través d’una empresa acreditada per a la impartició d’aquesta.

“Les mesures impulsades pel consistori han permés reduir l’atur durant el 2018, ja que al gener teníem 466 persones parades i al final de novembre la xifra era de 408 i en eixa línia anem a continuar treballant, atés que estem plenament compromesos amb el benestar de la nostra ciutadania i molt especialment amb els veïns i veïnes en situació de desocupació», recalca.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ