NOTÍCIES

Almussafes inaugura la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics d’accés públic de la Ribera Baixa

L’IVACE ha aportat el 80% del cost de la col·locació, que ha suposat una inversió de 11.439,73 € + IVA

Amb aquesta subvenció, l’Ajuntament també ha instal·lat una estació d’ús privat per a la Policia Local

El pròxim està prevista l’ampliació del parc mòbil d’aquest cos amb l’adquisició de dues motocicletes elèctriques

El consistori municipal oferirà a partir de 2019 beneficis fiscals per a aquest tipus d’automòbils


La ciutadania almussafenya ja compta amb una estació de recàrrega de vehicles elèctrics amb dos punts per a la presa d’energia en el nucli urbà. Està situada al carrer Llauradors, és d’accés públic i el seu ús és gratuït. A més, s’ha col·locat un tercer en la reguarda de la Policia Local, aquest últim per a ús exclusiu per part dels agents, atés que la intenció de l’executiu local és augmentar progressivament el nombre de vehicles d’aquest tipus. De fet, en 2019 la Regidoria de Seguretat Ciutadana té prevista l’adquisició de dues motocicletes elèctriques. Els dispositius instal·lats, denominats semiràpids, compten amb una potència de 22KW i després d’una hora de recàrrega els vehicles disposen d’una autonomia d’uns 130 quilòmetres. El projecte, el cost del qual ascendeix a 11.439,73 euros més IVA, ha comptat amb la col·laboració de l’IVACE, institució que ha aportat el 80% del pressupost total. L’Ajuntament ha utilitzat fons propis per a finançar el 20% restant.

La cura del medi ambient ha portat a l’Ajuntament d’Almussafes a desenvolupar diversos projectes els objectius dels quals passen, sobretot, per implementar mesures que contribuïsquen a construir un entorn més sostenible i respectuós amb la natura.

Aquest compromís de l’executiu local en matèria d’estalvi, respecto al medi ambient i diversificació energètica es va materialitzar la passada setmana amb la instal·lació en la població de la primera estació de recàrrega per a vehicles elèctrics de tota la Ribera Baixa.

L’aparell, denominat ‘semiràpid’, està disponible al carrer Llauradors, al costat del Centre Cultural, i compta amb dos punts de càrrega, la qual cosa permet connectar dos automòbils de 22 KW de potència cadascun de forma simultània. A més, s’ha col·locat un tercer en la reguarda de la Policia Local per a ús exclusiu del cos, que té previst anar augmentant la seua flota de vehicles híbrids i elèctrics. De fet, en 2019 la Regidoria de Seguretat Ciutadana adquirirà dues motocicletes elèctriques. Amb una hora de recàrrega es calcula que els vehicles acumulen l’energia suficient per a poder circular 130 quilòmetres.

Per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que ha suposat una inversió de 11.439,73 € més IVA, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), institució que ha aportat el 80% dels fons necessaris. “El nostre compromís amb el medi ambient és ferm. Les institucions públiques han de ser les primeres a donar exemple perquè la ciutadania a poc a poc vaja adaptant els seus costums i el seu consum per a fer que el nostre món siga més habitable”, declara la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra.
 
Bonificacions en el IVTM
 
Per a incentivar la compra de vehicles elèctrics i híbrids, l’Ajuntament d’Almussafes ha inclòs en les seues ordenances fiscals de 2019 diverses bonificacions en la norma que regula l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

Els vehicles elèctrics de bateria, elèctrics d’autonomia estesa, elèctrics híbrids endollables amb autonomia mínima de 40 quilòmetres i els de pila de combustible podran obtindre una bonificació del 75% durant els sis primers anys de vida de l’automòbil. Per part seua, els vehicles híbrids endollables amb autonomia menor de 40 quilòmetres, els propulsats per gas natural, gas natural GNC i GNL i gas liquat del petroli es deduiran el 50% de l’import durant els sis primers anys.

Finalment, la resta de turismes, camions, furgons, furgonetes i vehicles mixtos adaptables s’estalviaran el 50% l’any de matriculació i el 40% l’exercici fiscal següent a la matriculació. El consistori municipal continuarà aplicant, com ha fet en els últims anys, les bonificacions per vehicle nou.

“De moment ens consta que a Almussafes existeixen diverses unitats de vehicles híbrids i elèctrics. Aquesta xifra la coneixerem amb major precisió quan els i les contribuents comencen a tramitar aquestes bonificacions el pròxim any, però estem convençuts que en un futur pròxim serà habitual veure que les dues places d’aparcament reservades per a les persones que fan ús d’aquests ‘assortidors’ estan ocupades.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME