NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes encinta les voreres dels carrers Benifaió i 9 d’octubre

El projecte s’emmarca en el Pla d’Inversions financerament sostenibles de la Diputació 2015


El consistori d’Almussafes acaba d’iniciar els treballs urbanístics de pavimentació de les voreres dels carrers 9 d’octubre i Benifaió, dos vies urbanes que, en l’actualitat, encara disposen de molts solars sense edificar, ja que s’emplacen en una de les zones del nucli urbà que es manté en procés de desenrotllament urbanístic. El projecte d’obra, sufragat en la seua totalitat per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de l’any 2015, està pressupostat en 96.000 euros i estarà conclòs en un termini d’aproximadament dos mesos.

Bona part de les voreres dels carrers 9 d’octubre i Benifaió, la urbanització del qual en la zona oest del nucli urbà es va executar fa més d’una dècada i que encara estaven faltats de pavimentació estan sent objecte, des de principis d’esta setmana, d’un procés de millora integral que inclou tant el seu encintat com la creació de guals de vianants per a discapacitats, així com la substitució de peces de rastell i canalitzacions, en cas que siga necessari.

La intervenció, inclosa en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València per a l’any 2015, suposa una inversió de 96.000 euros i dóna resposta a la petició popular de completar l’encintat de totes les voreres del nucli urbà, “independentment que es troben en espais físics enfront de solars sense urbanitzar, ja que hem d’assegurar i protegir la correcta circulació del vianant, és a dir, als veïns que diàriament transiten per estes vies públiques, en alguns casos aprofitant per a practicar algun esport”, constata l’edil d’Obres i Servicis, Andrés López.

En ambdós carrers, els treballs d’adequació suposaran la neteja de la base de formigó existent en els rastells de les voreres, així com el pavimentat de les mateixes amb taulells Tipus Almussafes fins a l’ample definit pel rastell i la línia d’edificació.

Respecte a les canalitzacions o arquetes existents, l’actuació urbanística contempla la seua reconstrucció fins al nou nivell del paviment o bé la seua substitució, en el cas que siga necessari per trobar-se en males condicions. Així mateix, les peces de rastell existents en situació de deteriorament es renovaran per unes altres de noves.

“Una de les accions que integren el projecte és la construcció de guals per a discapacitats en els passos de vianants, aplicant als mateixos la normativa actual quant a accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, tant pel que fa a mesures i rampes com a paviment a utilitzar”, explica López. En el cas del carrer 9 d’octubre, i atés que no hi ha edificis que limiten amb la vorera, se’n va a procedir a la pavimentació del límit amb la línia d’edificació. Per la seua banda, la intervenció en el carrer Benifaió, via pública molt més urbanitzada, suposarà una ampliació de les voreres d’algunes zones de la mateixa, amb la finalitat d’executar guals de vianants ajustats a les directrius de les normes d’accessibilitat. Esta iniciativa comporta la creació d’uns embornals junt amb els guals, així com la connexió dels existents o amb la séquia que discorre per davall de la vorera.

El consistori municipal té previst continuar desenrotllant este pla urbanístic de pavimentació de voreres fins a completar totes les existents en el nucli urbà. En concret, la pròxima actuació es desenrotllarà en les voreres que delimiten l’Hort de Blat, ubicat en la zona sud-oest del nucli urbà, una àrea també molt utilitzada pels veïns que diàriament ixen a passejar en el seu temps lliure.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME