FESTES

Tot preparat per a la Festa de Sant Antoni en Almussafes

A partir de les 12 del migdia d’este diumenge, concentració en la Plaça Major

La Peña Els Carreters organitza l’esdeveniment multitudinari


El carrer Major i la plaça de l’església d’Almussafes es convertiran, diumenge que ve dia 24 de gener, en el punt de trobada de centenars d’animals de companyia que, junt amb nombroses cavalleries, rebran la tradicional benedicció amb motiu de la festivitat de Sant Antoni del Porquet. Un any més, l’associació Penya de Carreters ha organitzat la commemoració en honor al patró dels animals, que destacarà per l’acte litúrgic de benedicció multitudinària. El grup de dansa local Dansaires del Tramusser ambientarà de nou la festa amb un ball tradicional que oferirà en la mateixa plaça, i la Colla d’Al-mansáf posarà la nota musical a l’acte.

Durant la pròxima jornada dominical, la plaça Major d’Almussafes, emplaçada enfront de l’església parroquial Sant Bartomeu, serà de nou el marc triat per a la celebració de la Festa de Sant Antoni Abad, una commemoració de caràcter popular que cada any organitza La Penya de Carreters local.

Clausurada la celebració de l’eucaristia en honor al sant i patró dels animals, la seua imatge presidirà la festa en què, un any més i com establix la tradició, es repartiran pans beneïts i estampes religioses entre els centenars d’assistents. Com en les anteriors convocatòries festives, s’espera que participen aproximadament un centenar de cavalleries i carruatges del municipi i de les poblacions veïnes de Sollana, Benifaió, Alginet, Algemesí, El Romaní i Silla, que seran les encarregades d’enriquir la festivitat amb la cercavila que oferiran pel municipi abans de la seua concentració davant de la parròquia per a la benedicció. Així mateix, el rector arruixarà aigua beneïda entre els centenars de nombroses mascotes del municipi, que de nou honraran el sant acompanyades pels seus amos.

La festivitat es clausurarà amb el menjar de germandat que oferirà la penya en col•laboració amb el consistori d’Almussafes en la seu de l’entitat, situada en el parc Rural, en la que les autoritats locals acompanyaran els carreters participants.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES