ESPORTS

L’Ajuntament d’Almussafes destina prop de 10.000 € a beques d’esportistes aquest 2016

A les ja existents beques per a joves esportistes, enguany s’han unit les destinades a esportistes d’alt rendiment, amb 4.724,85 € de pressupost

El consistori municipal va rendir el passat dimarts 19 de juliol tribut als joves esportistes almussafenys més destacats del moment


La sala de plenaris de la Casa Consistorial va reunir el passat dimarts 19 de juliol a partir de les 19 h. als esportistes joves d’Almussafes més destacats del panorama actual. Durant l’acte, l’alcalde i el regidor d’Esports els van lliurar sengles diplomes en reconeixement i agraïment al seu esforç i van incidir en el compromís de l’equip de govern amb l’esport, recordant que per a aquest 2016 Almussafes ha incrementat un 7% el pressupost destinat a entitats esportives i un 23% el dedicat a beques per a joves esportistes. A més, s’ha creat una nova línia d’ajudes per a esportistes d’alt rendiment amb la qual s’ha becat a tres joves amb 4.723,85 €.

L’esport almussafeny ha ocupat sempre un lloc destacat en algunes de les competicions més importants de les celebrades tant dins com fora del nostre país. L’Ajuntament d’Almussafes, per a recolzar l’esforç dels veïns, s’ha posicionat sempre al costat dels esportistes i, especialment, amb aquells que han despuntat. El passat dimarts 19 de juliol a partir de les 19 h., el consistori de la localitat va voler visibilitzar encara més aquest suport celebrant un acte públic dedicat a reconèixer la labor exercida per aquests joves que porten el nom d’Almussafes allà per on passen.

“Agraïsc l’esforç d’entrenadors, clubs i famílies per ajudar-los durant la seua trajectòria i als esportistes els demane que no s’obliden dels seus inicis”, va explicar l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

Durant el mateix, es va homenatjar a un total de 14 esportistes, dels quals tres ha rebut la beca de nova creació per a esportistes d’alt rendiment i vuit la dedicada a joves esportistes. Finalment, l’acte també va comptar amb la presència de tres destacats esportistes als quals la Regidoria d’Esports va voler convidar per a ressaltar les gestes aconseguides en els últims mesos.

“Volem felicitar tant a tots els que heu rebut aquesta beca de l’Ajuntament com als esportistes que heu destacat en els vostres respectius esports i volíem fer-ho visible de manera clara i ferma”, va destacar durant la seua intervenció el regidor d’Esports, Pau Bosch.

Beques a joves esportistes

En primer lloc, es va presentar als vuit joves que enguany han rebut la beca per a joves esportistes, per als quals l’Ajuntament ha destinat aquest 2016 un total de 5.208,14 €. En aquest apartat, es va destacar l’esforç de noms com els de Aaron Polanco, que en 2015 va aconseguir el sisè lloc en el Campionat Junior FIM CEV Repsol de Velocitat en la Categoria de Moto 3, Frank Núñez, actual campió d’Espanya i de la Comunitat Valenciana de Kick-boxing en la modalitat de semi-contact, David Climent, plata en Kick-boxing en la modalitat de light contact, o Sara Vayá, campiona d’Espanya de Gimnàstica rítmica per equips en la categoria regna d’aquesta disciplina esportiva, la qual no va poder acudir a l’acte per qüestions relacionades amb la seua activitat.

I van completar la llista Ferrán Rodrigo, campió de tir amb arc de 2015 en la modalitat de menors de 14 anys, Ruth Rodríguez, gimnasta que va aconseguir el subcampionat de la Comunitat en 2015, Ángel Albuixech, campió autonòmic de ciclisme en 2015, i Teresa Garulo, la gimnasta que entre altres gestes va aconseguir l’or en el Campionat d’Espanya de Conjunts de 2011.

Beques per a esportistes d’alt rendiment

L’Ajuntament ha creat aquest mateix any les beques dedicades a esportistes d’alt rendiment, unes ajudes valorades en conjunt en 4.724,85 € que han rebut tres destacats esportistes d’elit per a contribuir al desenvolupament de la seua trajectòria, en molts casos amb projecció internacional. Nerea Sanchís ha sigut una d’elles. Aquest 2016 ha aconseguit alçar-se com a campiona absoluta d’Espanya de tir amb arc. Al costat d’ella, han rebut aquest important reconeixement públic i suport econòmic María Di Girólamo, component de la selecció de tecnificació de la Comunitat Valenciana i destacada gimnasta, i Laura Méndez, qui ha destacat en nombroses ocasions en els últims anys i que no puc assistir a l’acte per estar concentrada fora de València per a les competicions previstes per a aquest cap de setmana.

Finalment, el consistori va voler homenatjar també a altres tres esportistes d’elit en nom de tots els veïns per les gestes assolides en els últims mesos. Van rebre l’afectuós aplaudiment dels assistents els joves Ainhoa Cañibano, medalla d’or en el Campionat d’Espanya Individual Base de Gimnàstica Rítmica en la categoria benjamí celebrat a Gijón el passat mes d’abril, Josep Puerto, campió autonòmic en la categoria junior i que ha debutat en el primer equip del València Basket en l’Eurocup, i Abel Ruiz, el futbolista de la categoria juvenil que després d’un fulgurant ascens acaba de signar amb el Barça per altres tres temporades.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES