NOTÍCIES

Almussafes clausura amb èxit el curs dirigit a persones amb diversitat funcional

El taller, fruit del conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament, AVIA i l’empresa Catedier, ha format a 10 almussafenys en la metodologia Lean Manufacturing

El consistori municipal ha assumit el cost íntegre del projecte, pressupostat en 3.108 euros


Hui, divendres 22 de juliol, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, ha clausurat oficialment el curs bàsic de Lean Manufacturing dirigit a persones amb diversitat funcional que s’ha dut a terme en un total de 60 hores teòriques i altres 60 pràctiques amb l’objectiu de formar als seus participants en les tècniques de treball utilitzades en les principals empreses situades en el Polígon Industrial Juan Carlos I de la localitat. El taller, oferit en col•laboració amb el clúster d’automoció AVIA i l’empresa Catedier, S.L, un Centre Especial d’Ocupació, ha sigut finançat íntegrament pel consistori municipal amb 3.108 €. Tots ells s’incorporen a la borsa de treball de la citada companyia, integrada en més d’un 90% per persones amb discapacitat funcional.

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes continua endavant amb la seua intenció de reduir la taxa d’atur dels veïns de la localitat fins a situar-la en el denominat “atur tècnic”. Una de les últimes actuacions de l’equip de govern en aquest sentit ha sigut la posada en marxa d’un curs sobre Lean Manufacturing dirigit a un dels col•lectius socials amb majors dificultats d’inserció laboral, el format per persones amb diversitat funcional, que s’ha desenvolupat en l’aula de formació cedit gratuïtament per AVIA. Aquest migdia, s’ha clausurat el taller, que es va iniciar el passat 20 de juny, i en el qual han participat un total de 10 veïns.

Els sis homes i les quatre dones que han integrat el grup han après al llarg de 120 hores lectives, 60 teòriques i 60 pràctiques, els conceptes bàsics relacionats amb aquesta tècnica de treball, que és l’empleada en la major part de les empreses proveïdores de la factoria Ford Espanya. En els diferents temes impartits per l’empresa Catedier, S.L., s’aprofundia en aspectes com les eines utilitzades, el medi ambient, la prevenció de riscos laborals o les normes de qualitat. Els continguts teòrics s’han anat combinant durant aquestes setmanes amb exercicis en el centre de treball i amb visites a empreses del polígon, dotant al taller d’un eminent caràcter pràctic. Des de l’organització, s’ha enaltit el comportament i la responsabilitat demostrada per tots els alumnes, tant en la part pràctica com en les sessions pràctiques.

L’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació del municipi, Toni González, i el gerent de Catedier, Carlos Moscardó, han sigut els encarregats de lliurar els diplomes als deu alumnes durant l’acte celebrat en la seu de AVIA, en el polígon industrial. Durant el mateix, González ha valorat “l’esforç realitzat pels participants” i ha posat en valor “la necessitat d’integrar en el mercat laboral als col•lectius amb majors problemes per a accedir a un lloc de treball, aspecte pel qual seguirem apostant, atès que no es tracta d’una acció aïllada sinó part d’un ambiciós projecte en el qual a poc a poc anem avançant”.

Aquest curs, finançat íntegrament pel consistori amb un pressupost total de 3.108 €, ha sigut possible gràcies al conveni de col•laboració signat per l’Agència de Desenvolupament i Promoció Local amb el Clúster AVIA, que engloba a gran part del sector de l’automòbil que desenvolupa la seua activitat en el Parc Industrial de la Ford d’Almussafes, i amb l’empresa Catedier, S.L., en el marc de les línies estratègiques del Pla d’Ocupació Local. Catedier, S.L., la plantilla del qual de 60 treballadors està integrada en més d’un 90% per personal amb diversitat funcional, i com a part de l’acord, incorporarà als alumnes del curs en la seua borsa d’ocupació davant la perspectiva d’ampliació de la plantilla.

Categories: NOTÍCIES, OCUPACIÓ