FESTES

Almussafes clausura les seues festes de 2016 amb el seu multitudinari Homenatge a la Paella

Prop de 5.000 comensals es van reunir en el carrer Major de la localitat per a gaudir de l’ambient festiu entorn al plat valencià per excel·lència

Després del sopar, una discomòbil celebrada en el pati del col·legi Almassaf va posar el punt i final a quasi un mes d’intenses celebracions


El passat dissabte 23 de juliol, Almussafes va posar el punt i final a les seues festes patronals de 2016 amb la celebració del 37é Homenatge a la Paella. L’acte va reunir en els carrers Major i València a prop de 5.000 comensals, els qui van gaudir de les paelles gegants cuinades per l’equip de Galbis, encara que els que ho van preferir van tenir l’oportunitat també de cuinar-se la seua pròpia paella. El consistori va proporcionar als assistents el plat de paella, o els ingredients si escau, un xicotet aperitiu, la beguda, i gelat per a postres. La vetlada es va completar amb una discomòbil en el pati del col•legi Almassaf que es va allargar fins a la matinada.

L’olor i el sabor de l’autèntica paella valenciana van tornar a conquistar la principal via urbana d’Almussafes, el carrer Major i el carrer València, en la trentè setena edició de l’Homenatge a la Paella, celebrada el passat dissabte 23 de juliol. Es tracta de l’esdeveniment més multitudinari de tots els desenvolupats durant l’intens període de festes d’aquesta localitat de la Ribera Baixa, que dedica al voltant de quatre setmanes a la celebració d’activitats musicals, religioses, esportives i gastronòmiques. Prop de 5.000 persones es van donar cita en la principal artèria del municipi per a compartir una divertida vetlada de convivència i germanor en la qual els assistents van gaudir del plat valencià per excel•lència elaborat en els calders de grans proporcions utilitzats per l’empresa Galbis, encarregada de cuinar l’arròs.

Entre els comensals del sopar més esperat de tot l’any es trobava l’alcalde d’Almussafes, Toni González, qui es va mostrar molt content per l’èxit de l’activitat i va valorar el resultat de tot el programa festiu, que es clausurava amb aquest esdeveniment, assegurant que “han eixit molt bé, eren les primeres que organitzàvem des que vam entrar en el govern municipal i estem molt satisfets, per la qual cosa basant-nos en això dissenyarem les del pròxim any”.

A partir de les 21 h., els grups d’amics inscrits fins al passat divendres 15 de juliol en el Centre Cultural, van anar ocupant les taules que l’organització havia disposat al llarg del carrer, formant un llarg riu integrat per persones de totes les edats. En caixes de cartó es va repartir la beguda i una xicoteta picadeta format per creïlles fregides i cacauets i, després de la paella, es va servir gelat.

Com sol ser habitual, al costat de l’església parroquial es van situar els jubilats i els pensionistes. A continuació, es van col•locar les taules corresponents a la corporació municipal, la reina de les festes i la seua cort d’honor, les seues mares i pares, les Clavariesses de la Divina Pastora i els Clavaris de la Divina Aurora. En la part central es va situar el públic en general i ja en el carrer València, en els voltants de les instal•lacions de la Policia Local, es va disposar la infraestructura per a aquells que van preferir cuinar-se la seua pròpia paella. L’Ajuntament va servir també en aquests casos els ingredients i la llenya necessària per a dur a terme tot el procés.

Va ser a partir de les 22 h. quan un xicotet castell de focs artificials va donar per inaugurat l’acte, que es va desenvolupar tal qual estava previst i sense cap incident, la qual cosa va demostrar el civisme amb el qual els almussafenys celebren les seues festes.

La guinda a la vetlada la va posar l’última discomòbil de les festes, que es va dur a terme en el pati del col•legi Almassaf, tancant quatre intenses setmanes en les quals els veïns s’han bolcat organitzant i assistint a les iniciatives plantejades.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES