NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes continua executant el seu Pla Integral d’Accessibilitat

Aquests dies els treballadors del Pla d’Ocupació Local estan acabant de construir una rampa en la cantonada dels carrers Ausiàs March i la Foia

En les pròximes setmanes es portaran a terme dos actuacions similars en el carrer Mestre Serrano


Almussafes prossegueix amb el desenvolupament del seu Pla Integral de Accessibilitat. Aquesta setmana s’ha executat una rampa situada en el carrer Ausiàs March, cantonada amb La Foia. Els integrants del Pla d’Ocupació Local han sigut els encarregats de dur a terme aquesta actuació per a la qual han seguit les directrius arreplegades tant en la normativa com en el citat pla, que preveu convertir la localitat en plenament accessible en un termini màxim de 8 anys. Enguany l’equip de govern ha invertit en la primera fase més de 200.000 euros.

Aquesta setmana, alguns dels treballadors del Pla d’Ocupació Local (POL) de l’Ajuntament d’Almussafes s’han dedicat a l’execució d’una rampa en la vía pública Ausiàs March, cantonada amb la Foia. La intervenció, emmarcada en el desenvolupament del Pla Integral d’Accessibilitat impulsat pel consistori municipal, s’està duent a terme seguint les directrius que marca la normativa en relació a aquest tipus d’actuacions en matèria urbanística.

En les pròximes setmanes està previst començar també dues intervencions de similars característiques en dos punts del carrer Mestre Serrano que milloraran notablement la mobilitat dels veïns residents en aquesta zona del nucli urbà.

“Tenim un calendari d’actuacions molt concret en matèria d’accessibilitat i estem fermament compromesos en el seu compliment. De fet enguany ja hem invertit 200.000 euros i la previsió és seguir dedicant importants esforços a aquesta qüestió en el futur”, explica el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

El passat mes de setembre, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el propi López, van rebre l’estudi que el consistori va encarregar a la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana, COCEMFE CV, Javier Segura. En ell, s’arreplega una anàlisi tècnica de les condicions d’accessibilitat actuals així com una sèrie de propostes d’actuació, que guiaran el camí a recórrer durant els pròxims anys en aquesta matèria.

Un ambiciós projecte urbanístic

El Pla Integral d’Accessibilitat aprovat recentment per l’Ajuntament d’Almussafes, que preveu convertir el nucli urbà de la localitat i les seues infraestructures públiques en 100% accessibles en el termini màxim de 8 anys, continua amb aquesta intervenció els seus terminis d’execució. La primera de les fases, que ha comptat amb una inversió per part del consistori de més de 200.000 euros, ja ha conclòs.

En aquesta arrencada del procés, l’actuació urbanística es va concretar en l’eliminació de barreres arquitectòniques dels carrers que connecten les diferents dependències públiques, la construcció d’una vintena de guals per als vianants executats segons les especificacions de la normativa en matèria d’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, i la creació de diverses places d’aparcament. A més, en el Centre Cultural s’ha construït un wc adaptat i en el seu saló d’actes s’ha habilitat un espai per a millorar la presència en l’estada de persones amb mobilitat reduïda.

Categories: NOTÍCIES, URBANISME