NOTÍCIES

Al voltant de 900 almussafenys participen en les jornades informatives sobre el Mercat Laboral des de la seua posada en marxa en 2014

El personal de l’Agència de Desenvolupament Local assessora cada dijous en matèria de cerca d’ocupació als assistents a aquestes reunions

L’estratègia municipal en matèria d’ocupació duta a terme per l’equip de govern ha aconseguit reduir la taxa d’atur fins al 7,7%


Un total de 894 persones han participat en les Jornades Informatives sobre el Mercat Laboral promogudes per l’Ajuntament d’Almussafes des de la seua creació al gener de 2014. Aquesta iniciativa, especialment dirigida a les persones inscrites en la borsa d’ocupació de l’ADL, assessora cada dijous al matí als aturats per a millorar les seues possibilitats de trobar treball. Per a açò, ajuda als assistents en la redacció del currículum, la preparació de les entrevistes i en la cerca de cursos que milloren la seua formació.

Al gener de 2014, l’Ajuntament d’Almussafes va posar en marxa la creació de les Jornades Informatives sobre el Mercat de Treball i la Cerca d’Ocupació, una iniciativa que amb el pas dels anys s’ha anat consolidant com una eina necessària per a l’assessorament als aturats de la localitat. Des de gener d’aqueix any fins ara han participat en aquest projecte un total de 894 persones.

Les Jornades Informatives sobre el Mercat de Treball estan obertes a tots els veïns encara que es dirigeixen de manera especial al conjunt d’aturats del municipi i, més concretament, als quals conformen la borsa d’ocupació de l’Agència de Desenvolupament Local, integrada en l’actualitat per 302 persones.

“Les Jornades Informatives sobre el Mercat de Treball i la Cerca d’Ocupació són una més de les nombroses iniciatives que desenvolupem des del govern municipal i considerem que són molt importants perquè serveixen per a mantindre a la població puntualment informada sobre totes les qüestions que han de conèixer per a millorar el seu procés de cerca d’ocupació. El personal de l’ADL, especialitzat en aquest àmbit, dóna claus que permeten als assistents perfeccionar el currículum i la formació i aqueix assessorament resulta molt útil per a millorar les possibilitat de trobar treball”, destaca l’alcalde d’Almussafes, i regidor d’Ocupació, Toni González.

En aquestes trobades, promogudes per la Regidoria d’Ocupació a través de l’ADL, els assistents reben informació útil sobre qüestions relacionades amb la cerca de treball. D’aquesta forma, s’expliquen els serveis que s’ofereixen des de l’ADL, el SERVEF i el SEPE, es donen dades actualitzades sobre els perfils més demandats i les ofertes d’ocupació disponibles i s’enumeren els tallers gratuïts oferits per diferents entitats a l’abast dels ciutadans.

A més, es detallen aspectes rellevants a tenir en compte en els procés de selecció, la redacció del currículum vitae així com el funcionament de les empreses de treball temporal i del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes.

La sala de conferències del Centre Cultural de la localitat acull cada dijous entre les 9:30 i les 10:30 hores aquestes jornades per a la participació de les quals és imprescindible la inscripció prèvia en les dependències del departament, situades en la segona planta del Centre de Salut.

Baixada de la taxa d’atur

Segons les dades oferides dimarts passat 8 de novembre pel Servei Públic d’Ocupació, Almussafes va concloure octubre amb 101 aturats menys respecte a la xifra registrada en el mes de setembre, la qual cosa suposa un descens de l’1,3%. Aquest resultat situa la taxa de desocupació en el municipi en un 7,7%, circumstància que no es vivia des d’abans de la crisi econòmica.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ