ESPORTS

L’Ajuntament d’Almussafes adjudica les obres de la tercera fase de la reforma de les Piscines Municipals

La intervenció, que compta amb un pressupost de 726.594,21 euros, se centrarà en la remodelació completa de la piscina mitjana i tot el seu entorn

L’empresa adjudicatària desenvoluparà tots els aspectes continguts en el projecte, en el qual s’ha inclòs la cinquena fase d’aquest


Les obres de la tercera fase de la reforma integral de les Piscines Municipals d’Almussafes estan a punt de començar. L’Ajuntament ja ha adjudicat la intervenció, que inclou també el desenvolupament de la fase cinquena, a l’empresa Construcciones UORCONF, S.L. per 726.594,21 euros. Tal com consta en el projecte, en aquest punt s’intervindrà sobre tota l’àrea de la piscina mitjana, on es durà a terme una modernització completa de tots els elements. Així mateix, també s’actuarà sobre diverses qüestions de la zona de la piscina xicoteta i sobre aspectes generals de tot el recinte, com les baranes, la jardineria o el sistema de megafonia. Tan sols quedarà pendent per a una nova intervenció la piscina gran, que es cobreix durant l’hivern per a la seua utilització durant tota la temporada. L’Ajuntament d’Almussafes ha reservat per a aquesta reforma integral 1.353.062 euros.

El projecte de major envergadura de l’executiu d’Almussafes en matèria esportiva de la present legislatura continua avant. Després d’inaugurar en l’estiu de 2018 la remodelació de la piscina xicoteta i la seua corresponent depuradora, intervenció que va comptar amb un pressupost de 219.518,11 euros, el consistori prossegueix amb les tasques que permetran adequar les Piscines Municipals a les necessitats de les persones usuàries i a la legislació vigent en matèria de seguretat i accessibilitat. “Es tracta d’un projecte complex però que s’ha dissenyat per a evitar al màxim les molèsties de la ciutadania. En l’equip de govern estem molt il·lusionats amb la iniciativa i esperem que quan comence la temporada estival aqueixa sensació siga compartida amb el públic”, assenyala el regidor d’Esports, Pau Bosch.

Les obres de la tercera fase, que es desenvoluparan conjuntament amb la cinquena, s’acaben d’adjudicar per 726.594,21 euros. euros a l’empresa Construcciones UORCONF, S.L. i abastaran tots els elements situats en l’àrea de la piscina mitjana, així com altres qüestions de tipus general. En concret, consistiran en el picat i substitució del got existent, la remodelació completa de les platges, la modernització de les dutxes, la col·locació de pèrgoles per a protegir del sol, la remodelació de les zones enjardinades, el canvi de tota la pavimentació i la instal·lació de nous elements d’il·luminació.

Així mateix, aquesta nova fase contempla també l’obertura d’una porta interior per a la sala d’instal·lacions, la construcció d’un got de compensació del qual manca la piscina actualment, i la col·locació d’un elevador hidràulic mòbil per a persones amb mobilitat reduïda. Al costat d’aquests elements, està prevista la col·locació de nou mobiliari, compost, entre altres elements, per baranes, suports salvavides i papereres. Finalment, en aquesta part de la intervenció també s’ha inclòs la instal·lació d’un tobogan aquàtic en la piscina xicoteta i una rampa d’accés per a comunicar la primera amb la segona planta del recinte.

En la cinquena fase, que es durà a terme paral·lelament, es realitzaran actuacions generals relacionades amb tot el recinte. Així, es remodelaran el mur perimetral de la infraestructura i la zona enjardinada de la piscina gran, es col·locarà una pèrgola de fusta, es reposarà tot el sistema de reg, s’eliminarà de manera completa el clos interior, substituint-lo per un sistema mecanitzat de barana de vidre amb sistemes de fixació d’alumini, s’instal·larà un nou sistema de megafonia i es modificarà el mur corb dels vestuaris amb accés directe des de la piscina xicoteta.

“Per a nosaltres el primordial és oferir serveis de primer nivell, i això implica la modernització de totes les instal·lacions públiques, la millora de la gestió de totes les activitats impulsades des del consistori municipal i l’escolta atenta de totes les demandes del veïnat, que és al final el que paga impostos i desitja que aqueixos diners revertisca en ells mitjançant polítiques que contribuïsquen a millorar el seu benestar”, ressalta l’edil.
 
Les altres fases
 
La reforma integral de la infraestructura, una de les primeres a entrar en funcionament en la localitat fa més de trenta anys, està finançada amb fons propis i va començar abans de l’estiu passat, quan es va actuar sobre la piscina infantil i tot el seu entorn. Igual que succeirà ara, en aquell primer tram, pressupostat en 219.518,11 euros, es va actuar sobre el got, les platges, el paviment, les dutxes, el sobreeixidor, la jardineria, la il·luminació i les pèrgoles. A més, es van eliminar els peus d’elefant que separen les diferents profunditats de la piscina per no estar permesos i es va obrir un mur perimetral per a l’accés de vehicles.

Quan finalitze aquesta tercera fase es procedirà a iniciar la quarta i última, que consistirà a modernitzar íntegrament la zona de la piscina coberta. En total, l’Ajuntament d’Almussafes ha reservat per a aquesta reforma integral 1.353.062 euros.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES