BENESTAR SOCIAL

‘La flama de l’esperança’, el documental sobre el Repte Solidari, s’estrena demà a Almussafes

Produït per l’Ajuntament de la localitat juntament amb el d’Ontinyent, mostra en 45 minuts el desenvolupament d’aquesta iniciativa de l’AECC de València

La projecció, l’accés al qual és lliure per a totes les persones interessades, es durà a terme a les 20 hores a la sala d’actes del Centre Cultural


Demà, dissabte 12 de gener a les 20 hores, s’estrenarà a la sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes el documental ‘La flama de l’esperança’, treball que mostra el resultat del ‘Repte Solidari 2018’ que es va desenvolupar entre les localitats d’Ontinyent i Almussafes el mes d’abril passat. Produït pels ajuntaments d’ambdues localitats, el reportatge narra des de dins les vivències de les 44 persones participants en aquesta iniciativa de l’AECC de València, moltes d’elles amb experiències de càncer molt pròximes. L’objectiu de tots dos ajuntaments, tal com explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González, és “reconéixer l’esforç dels i les esportistes i promocionar a nivell mediàtic aquesta iniciativa de l’AECC amb la qual es pretén conscienciar a la societat sobre la necessitat de contribuir a la investigació d’aquesta malaltia”. “He tingut l’oportunitat de visionar el documental i puc assegurar que transmet d’una manera molt senzilla i atractiva tots els valors intrínsecament vinculats al Repte Solidari de l’AECC”, explica González.

El passat dissabte 14 d’abril finalitzava a Almussafes el Repte Solidari 2018, un desafiament esportiu-solidari promogut per l’Associació Espanyola contra el Càncer de València i impulsat per Jose Antonio Miguel Garrido, amb el qual l’entitat benèfica busca continuar conscienciant a la societat sobre la importància de col·laborar amb la investigació d’aquesta malaltia.

Durant al voltant de 24 hores, un total de 44 persones van recórrer 120 km entre Ontinyent i Almussafes passant per diverses localitats, en les quals els i les ‘retistes’, molts d’ells amb casos pròxims de càncer, van aprofitar per a difondre un missatge de força davant la duresa que suposa travessar per una situació similar.

En la festa d’homenatge que se’ls va oferir aqueix mateix dia després d’arribar al final del trajecte, que va reunir centenars d’almussafenys, no van faltar l’emoció ni les paraules d’agraïment per haver acceptat amb il·lusió un repte que requeria un gran esforç.

Ara, nou mesos després, un documental produït pels ajuntaments d’Almussafes i Ontinyent recull tota la travessia des que es va anunciar fins a la seua finalització. El treball, de 45 minuts de durada i el primer que s’elabora sobre aquest projecte des del seu naixement fa 8 anys, mostra el Repte Solidari des de dins, traslladant a les persones espectadores tota la tensió que suposa embarcar-se en una prova esportiva d’aquestes característiques i amb les implicacions emocionals que porta associades. És per això que els testimonis, tant seus com de les autoritats i personalitats implicades en el projecte, constitueixen un dels ingredients més destacats d’aquesta proposta audiovisual, que després de la seua estrena es convertirà en una eina més per a promocionar aquesta aventura plenament assentada en el calendari d’activitats de l’AECC de València.

“He tingut l’oportunitat de visionar el documental i puc assegurar que transmet d’una manera molt senzilla i atractiva tots els valors intrínsecament vinculats al Repte Solidari de l’AECC. A més, ho fa posant com a protagonistes absoluts a les persones que van acceptar aquesta missió”, assenyala l’alcalde d’Almussafes, Toni González. L’objectiu d’aquesta col·laboració entre els ajuntaments d’Almussafes i Ontinyent és “reconéixer l’esforç dels i les esportistes i promocionar a nivell mediàtic aquesta iniciativa de l’AECC amb la qual es pretén conscienciar a la societat sobre la necessitat de contribuir a la investigació d’aquesta malaltia”, recorda el primer edil.

L’estrena d’aquesta producció, titulada ‘La flama de l’esperança’, es durà a terme aquest dissabte 12 de gener a les 20 hores a la sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes, després de la qual se servirà un refrigeri en la cafeteria de la infraestructura. L’accés és gratuït, però és necessari recollir prèviament les entrades en la taquilla de l’edifici. A més dels retistes, s’esperal’assistència del president de la corporació local almussafenya, representants de l’Ajuntament d’Ontinyent, les presidentes d’AECC Almussafes i Ontinyent i membres de la Junta Provincial de l’entitat.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES