NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes aborda la quarta fase del seu Pla d’Eficiència Energètica

El consistori municipal invertix 80.000 euros en la instal·lació de 227 noves lluminàries amb tecnologia LED en tot el nucli urbà

L’objectiu de l’executiu local és renovar l’enllumenat públic de tota la població per la deficiència del mateix


L’empresa adjudicatària està concloent estos dies el projecte de renovació i millora de l’enllumenat públic amb la instal·lació de 227 noves lluminàries amb tecnologia LED en més d’una vintena de carrers del nucli urbà d’Almussafes. L’actuació constituïx la quarta fase del Pla d’Eficiència Energètica impulsat per l’Ajuntament i en ella s’han invertit 80.000 euros de fons propis. El consistori destaca que amb esta mesura s’incrementa la seguretat en el municipi, a l’augmentar la quantitat de llum en les vies públiques. Quan concloga esta quarta fase estarà cobert al voltant del 70% del nucli urbà amb este tipus d’il·luminació.

El Pla d’Eficiència Energètica impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes en 2015 prosseguix amb èxit la seua implantació en el terme municipal. La Regidoria d’Urbanisme invertirà en la quarta fase d’este projecte un total de 80.000 euros de fons propis amb la finalitat de continuar millorant la il·luminació amb tecnologia LED, sistema que proporciona una reducció del consum, un estalvi econòmic i una disminució de la contaminació lumínica. A més, amb este sistema s’obté una major eficiència energètica, un increment en la quantitat de llum i una millora en l’aspecte nocturn dels espais públics, convertint-los en llocs més segurs per a la ciutadania.

En concret, en esta fase de la iniciativa s’està actuant sobre més de vint vies del nucli urbà, entre les que es troben els carrers Mestres Medina, Santa Anna, Ausiàs March, Gibraltar i Castell, on se substituiran 227 llums LED de 55 W. per lluminàries de 80 W. amb una vida útil de més de 100.000 hores, regulació per tram horari programable i protecció contra sobretensions.

“Es tracta d’una de les principals demandes veïnals. La ciutadania ens reclamava incrementar la quantitat de llum en els carrers i amb esta nova fase del nostre Pla d’Eficiència Energètica avancem en la consecució d’este objectiu i ho fem, a més, sent més responsables amb el nostre entorn des del punt de vista ecològic i amb un clar estalvi econòmic per a les nostres arques municipals”, assenyala l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

El consistori calcula que quan concloga esta quarta fase estarà cobert al voltant del 70% de l’enllumenat públic del nucli urbà amb il·luminació LED i els carrers restants també seran objecte d’esta actuació durant el present any. “Es tracta d’una excel·lent notícia que ens continua acostant cap a la sostenibilitat que sempre hem desitjat en l’executiu local”, destaca el primer edil.

Sense comptar amb les lluminàries instal·lades en alguns dels carrers més cèntrics amb motiu de les festes patronals de 2018, l’última actuació que es va dur a terme en este àmbit data de 2017, any en què el consistori municipal va invertir 93.000 euros del superàvit en un paquet de mesures que va incloure el canvi de llums per plaques LED i la renovació de la il·luminació de les rondes de circumval·lació, zones verdes i vies urbanes.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME