FESTES

La Societat Musical Lira Almussafense celebra la festa de Santa Cecília

Les muses i els nous músics de la banda van protagonitzar ahir una jornada que va incloure una cercavila, una eucaristia i un dinar de germanor

El divendres a la vesprada la banda jove va oferir un concert en l’esplanada del Centre Cultural i a la nit es va dur a terme el tradicional sopar de socis


La Societat Musical Lira Almussafense va concloure ahir diumenge 26 de novembre la celebració dels actes programats per a commemorar la festa de Santa Cecília. Durant la jornada es va dur a terme una cercavila en la qual va arreplegar en els seus domicilis als músics que s’incorporen enguany a la banda i posteriorment es van traslladar a l’església parroquial de la localitat per a celebrar una missa en honor de la seua patrona. El passat divendres 24 de novembre la banda jove va oferir un concert a la vesprada i a la nit els socis i les dames de la música es van reunir en el local social per a celebrar el tradicional sopar de germanor. Com a novetat, enguany els actes s’han distribuït al llarg de dos caps de setmana, per la qual cosa el concert extraordinari de Santa Cecília es va celebrar el passat dissabte 18 en la sala d’actes del Centre Cultural, on es va presentar a les noves muses de la música.

Un any més, la Societat Musical Lira Almussafense d’Almussafes es va reunir per a celebrar la festa de la seua patrona, Santa Cecília. La jornada, que es va desenvolupar ahir diumenge 26 de novembre, va començar a les 9.30 hores amb la recollida dels quatre músics que passen a formar part de la banda. Les dues muses, Alícia Benavent i Mª Ángeles Esteve, van encapçalar al costat de la presidenta de l’entitat, Sandra Berth, la comitiva que, com no podia ser d’una altra forma, va estar amenitzada durant el seu recorregut pels pasdobles interpretats per la banda.

Així, la cercavila va anar incorporant a Carlos Lorente Casany (clarinet), Jaume Llopis Cañas (clarinet), Josep Ferrando Tasa (trompeta) i Guillem Albuixech Ginés (clarinet) per a posteriorment traslladar-se a l’església parroquial Sant Bertomeu Apòstol de la localitat, on el rector D. Miguel Martínez Ferrer va oficiar una eucaristia en honor a Santa Cecilia. En ella van participar els integrants de la societat musical, així com l’alcalde, Toni González, la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, i la jutge de pau, Elena Aranda. Al final de la mateixa, el col•lectiu va posar la guinda a dos intensos caps de setmana de celebració amb un dinar de germanor oferit en el Bar Musical.

El divendres 24 a la vesprada, la banda jove va oferir un recital amb diverses obres en l’esplanada del Centre Cultural i a la nit es va celebrar el tradicional sopar dels socis i les dames de la música. No obstant açò, la commemoració organitzada enguany, en la qual han volgut rendir-li un homenatge al recentment faltat Romualdo Martí, que va formar part de la junta directiva de la societat durant més de 40 anys, va començar el dissabte 18 de novembre amb el concert extraordinari de Santa Cecilia, durant el qual es va proclamar oficialment a les noves muses de la música i es va reconèixer l’esforç del músic de la banda Félix Duart, que aquest 2018 celebra els 25 anys en la formació.

La Societat Musical Lira Almussafense celebra la festa de Santa Cecília

Categorías:FESTES, NOTÍCIES