IGUALTAT

La ciutadania d’Almussafes es manifesta contra la violència de gènere

L’Ajuntament de la localitat organitza una setmana dedicada a aprofundir en les conseqüències d’aquesta xacra social

Aquest matí s’ha celebrat una concentració davant l’Ajuntament per tal de rebutjar qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona

La regidora de Cultura, Teresa Iborra, i la presidenta de l’Associació de Dones Progressistes, Alicia Benavent, han apostat per accions conjuntes per tal d’eradicar aquesta qüestió


Desenes d’almussafenys i almussafenyes s’han reunit aquest migdia a les portes de l’edifici de l’ajuntament de la localitat per mostrar el seu rebuig a totes les formes de violència contra la dona. La presidenta de l’Associació de Dones Progressistes, entitat que ha organitzat la trobada en col·laboració amb el consistori municipal, ha llegit un manifest en solidaritat amb les víctimes i en el qual també s’ha realitzat una crida dirigida al conjunt de la ciutadania en el qual demanava seguir mostrant el nostre absolut rebuig a aquest fenomen. La setmana contra la violència de gènere impulsada per l’Ajuntament de la localitat ha inclòs xerrades, teatre i esport.

Encara assimilant els casos de violència domèstica registrats a la Comunitat Valenciana en les últimes setmanes, que van tenir com a escenari Alzira i Elda, hui divendres 24 de novembre ens hem alçat amb una nova víctima que podria estar relacionada amb aquesta xacra que la societat encara no ha aconseguit eradicar. Pel que sembla, un home ha matat d’almenys un tret d’escopeta a una dona embarassada, després de mantenir una discussió en la localitat castellonenca de Vinaròs i posteriorment s’ha llevat la vida.

Aquest succés ha estat molt present aquest matí durant la concentració convocada per l’Ajuntament d’Almussafes i l’Associació de Dones Progressistes de la població enfront de la casa consistorial amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra a nivell mundial demà dissabte 25 de novembre. La presidenta de l’entitat, Alicia Benavent, ha llegit un manifest de l’ONU Dones que parteix del moviment sorgit amb el lema #yotambé, en el qual han deixat constància davant els presents del compromís de la societat amb aquesta reivindicació.

“Aquesta lluita ha de ser conjunta contra qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i ha de defensar una societat justa i igualitària, sense violència, en la qual les dones i els homes puguen participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament les decisions que els afecten”, ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra.

Desenes de veïns i veïnes de la localitat s’han reunit per rebutjar frontalment el que l’edil ha definit durant la seua intervenció com “una autèntica plaga social que, desgraciadament, afecta a tots els països del món i que suposa un autèntic atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones i una injustícia manifesta que impedeix que la nostra societat continue avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que tots i totes desitgem”. L’acte ha conclòs amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes.
 
“Un problema multidisciplinari”
 
Aquesta vesprada, a les 16.30 hores, la cafeteria del Centre Cultural acollirà un xerrada-café titulada “La violència de gènere. Un problema multidisciplinari” en la qual Lara Esteve, jutgessa del Jutjat de Violència de Gènere sobre la Dona i Javier Muñoz, tinent responsable del lloc de la Guàrdia Civil d’Almussafes, parlaran sobre aquest fenomen des de diferents punts de vista i després s’obrirà un diàleg amb torn de preguntes perquè els assistents plantegen els seus dubtes sobre el tema. La regidora delegada de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, serà l’encarregada de moderar el debat.

Com a colofó a aquesta agenda d’activitats, demà dissabte 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es desenvoluparà d’11.30 a 12.30 del matí una classe de ball de l’estil cubà-llatí, iniciativa que el consistori ha denominat “Fem esport contra la violència de gènere”, en la qual Jesús Benavent impartirà una sessió en la que podran participar fins a 50 persones.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES