ESPORTS

El Club de Bàsquet Almussafes aposta per la igualtat en la seua nova temporada

L’entitat esportiva va celebrar el passat dissabte 25 de novembre la presentació oficial dels seus equips per a l’exercici 2017-2018

En un any el CBA, integrat en al voltant d’un 50% per dones, ha sumat 50 nous jugadors i jugadores a les seues files


El passat dissabte 25 de novembre, el Club de Bàsquet Almussafes va presentar davant la ciutadania els equips que participaran en els diferents campionats i activitats que disputarà durant la temporada 2017-2018. En aquesta ocasió, la plantilla es caracteritza per una forta presència femenina, que ja aconsegueix el 50%, i per un augment considerable del nombre d’inscrits i inscrites, que superen els 150 quan l’any passat no arribaven al centenar. En l’acte van estar presents, a més de la junta directiva, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, tots dos jugadors de l’equip de Veterans, i el director tècnic esportiu de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, Israel Sanchis.

El bàsquet viu un moment molt dolç a Almussafes. L’afició per aquest esport ha experimentat un notable increment en els últims anys però, sobretot, amb l’inici de la temporada 2017-2018. Aquesta circumstància s’ha traduït en un augment d’en al voltant de 50 persones en els tretze equips que integren el Club de Bàsquet Almussafes, atès que en l’anterior temporada el nombre total d’esportistes no superava el centenar.

Actualment, uns 150 amants d’aquesta modalitat esportiva participen en alguna de les categories amb les quals compta aquesta associació, dels quals aproximadament el 50% són dones. De fet, cinc dels equips de la pedrera estan conformats íntegrament per fèmines i altres tres són mixts. “Açò demostra que els esports no són d’homes o de dones sinó de tots. Les ganes, l’esforç i el compromís els observem en igual mesura en tots i totes”, explica el president del club, Bernardo Marí.

L’entitat va celebrar el passat dissabte 25 de novembre a la vesprada en la pista del Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes la presentació oficial de la temporada 2017-2018 en una festa en la qual van participar la majoria dels jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores i que va comptar amb la presència de familiars, amics, i veïns del municipi, els qui van gaudir de dues actuacions a càrrec dels conjunts aleví i júnior de gimnàstica rítmica del Club Esportiu Gimnàstica Almussafes (CEGA).

Així, van anar eixint a la pista per aquest ordre, i al costat dels seus entrenadors, els integrants del Cadet Femení Blau, Cadet Femení Blanc, Infantil Femení Blau, Infantil Femení Blanc, Aleví Masculí, Benjamí Mixt, Sènior Masculí Ford, Sènior Masculí, Sènior Masculí Veterans, Benjamí Femení i els Babys. No van poder assistir, no obstant açò, els dos equips formats en els CEIP Almassaf i Pontet, que entrenen en els centres educatius en horari extraescolar.

En el tram final de l’acte es va presentar també la junta directiva de l’entitat i es van dur a terme els parlaments de les autoritats convidades. El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Almussafes, Pau Bosch, i el primer edil de la localitat, Toni González, tots dos jugadors de l’equip veterans, van animar al club a seguir treballant amb la mateixa obstinació que fins ara.

En la mateixa línia, el director tècnic esportiu de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, Israel Sanchis, va agrair l’esforç demostrat pel CBA per a oferir un bon nivell en cadascun dels partits que es disputen. El president del club també va agrair durant la seua intervenció el suport del consistori municipal, de les empreses patrocinadores i dels pares i mares del músic de la banda Félix Duart, que aquest 2018 celebra els 25 anys en la formació.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES