FESTES

La Falla Primitiva d’Almussafes exalta als seus representants per a aquest 2018

Els actes oficials de presentació es van desenvolupar en el Centre Cultural de la localitat el dissabte 10 i el diumenge 11 de febrer

La comissió, que per primera vegada en la seua història està presidida per una dona, Mª José Magraner, celebra enguany el seu 45 aniversari


Estefanía Montserrat, Ester Malet i els germans Jaume i Alex Costa ja són oficialment la Fallera Major, la Fallera Major Infantil i els Presidents Infantils, respectivament, d’enguany de la Falla Primitiva d’Almussafes. El cap de setmana passat l’entitat va celebrar en el Centre Cultural de la localitat en dos actes aquesta important cita del calendari faller. El dissabte va ser el torn de la comissió adulta i el diumenge el de la comissió infantil. L’alcalde de la localitat, Toni González, i la Reina de les Festes, María Gil, van felicitar a l’entitat pel seu quaranta-cinc aniversari.

El cap de setmana passat va ser el torn a Almussafes per a la presentació oficial dels màxims representants de la Falla Primitiva de la localitat. El saló d’actes del Centre Cultural del municipi va acollir el dissabte 10 de febrer a la 19 h. l’acte d’exaltació de la Fallera Major de la comissió degana de la població, càrrec que enguany ha recaigut en Estefanía Monsterrat Clérigues, qui va arreplegar el testimoni de mans de Maica Torromé Esteve durant una celebració que l’entitat ha celebrat per primera vegada a la vesprada.

A més de rebre d’un en un sobre l’escenari a la major part dels membres de la comissió, es va fer lliurament també de 3 bunyols d’or (atorgats als 10 anys en la comissió), altres tres bunyols d’or amb fulles de llorer (20 anys) i un bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants, aquest últim guardó lliurat a les persones que han dedicat 30 anys al desenvolupament de l’associació. Per a concloure l’acte, i com sol ser habitual, la falla va oferir una peça teatral. En aquesta ocasió es va optar pel popular sainet valencià ‘Nelo Bacora’.

“La Primitiva ha sigut la precursora d’aquest llibre que retrata, amb diferents capítols plens de riquesa i contingut, la història de les falles en el nostre poble. Enguany compliu el vostre 45 aniversari i en nom de l’Ajuntament d’Almussafes vull agrair-vos el gran treball que heu fet, mantenint la vostra identitat i recreant, any rere any i durant tota una setmana de celebracions il•lusions, treball, esforç i camaraderia”, els va traslladar als components de la comissió durant el seu discurs l’alcalde d’Almussafes, Toni González, qui va pujar a l’escenari al costat de la Reina de les Festes, María Gil Soldevilla. El primer edil, va ressaltar així mateix el fet que per primera vegada en la seua història la falla, que compta amb 196 adults i 125 xiquets inscrits, està presidida per una dona, María José Magraner.

Durant la vesprada del diumenge 11 els protagonistes van ser els integrants de la comissió infantil de la falla i, especialment, la nova Fallera Major Infantil, Ester Malet Martínez, i els Presidents Infantils, els germans Jaume i Alex Costa Moreno. Ells tres succeiran en els seus respectius càrrecs a Nerea Carreres Magraner i Juan Bautista Carsi Magraner. Per a posar el fermall a l’emotiva vesprada, els més xicotets de l’entitat van oferir al públic assistent el conte infantil Shrek musicalitzat.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES