FESTES

La Falla La Torre d’Almussafes compleix dos dècades

La comissió va celebrar el cap de setmana passat del 13 i 14 de febrer les presentacions dels seus màxims representants d’aquest 2016


La cultura almussafenya està d’aniversari. Enguany es compleixen 20 anys de la fundació de la segona comissió fallera creada en la localitat, la Falla La Torre. Les primeres commemoracions d’aquesta important efemèride van començar el cap de setmana passat amb les exaltacions oficials dels seus representants per al 2016. L’Alcalde de la localitat, Toni González, va agrair als fallers durant l’acte el treball realitzat i el seu compromís en la difusió de les tradicions valencianes.

Mónica Iborra Satorres, María Baldoví Navarro i Joan Marzal Hernández ja són oficialment Fallera Major, Fallera Major Infantil i President Infantil, respectivament, de la Falla La Torre d’Almussafes. Els tres van quedar presentats davant els veïns de la localitat en els actes d’exaltació celebrats el dissabte 13 i el diumenge 14 de febrer en el saló d’actes del Centre Cultural.

Sota l’atenta mirada de familiars, amics i coneguts, tant ells com la resta d’integrants de la comissió, formada per un total de 240 persones, van anar desfilant per la passarel•la central del recinte fins a arribar a l’escenari, on van rebre l’aplaudiment dels presents.

Durant l’acte del dissabte, la Fallera Major va imposar tres bunyols d’or amb fulles de llorer a dues falleres i un faller fundadors de l’entitat i que encara continuen representant-la vint anys després. El primer edil, Toni González, que va assistir a l’acte per a felicitar a la comissió per les seues primeres dues dècades de vida, va ressaltar el compromís de l’associació en la promoció de les tradicions culturals valencianes, “d’ahí el treball de recuperació d’aqueixos balls tradicionals que havien caigut en l’oblit social i que vosaltres vau tornar a la vida, com ‘els cabuts’, ‘la magrana’, ‘els arquets’, ‘els cavallers i ‘els Oficis’, aqueixes danses que ens mostreu any rere any coincidint amb la Festa de la Santíssima Creu i que ja s’han reservat un lloc d’honor en la nostra cultura”, els va transmetre.

Per a posar el fermall a aquestes cerimònies, els fallers van preparar per als assistents dos espectacles musicals. Concretament, el dissabte van oferir un musical de Michael Jackson i el diumenge un sobre la pel•lícula de Disney Tarzán.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES