NOTÍCIES

La Conselleria de Sanitat estudia la possibilitat de portar més especialitats al Centre de Salut d’Almussafes

L’alcalde, Toni González, i el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, es van reunir el passat dijous, 15 de febrer, amb la consellera, Carmen Montón

El municipi va estrenar el passat mes de novembre les primeres especialitats sanitàries de l’ambulatori de la població, Pneumoal·lèrgia Pediàtrica i Optometria-Oftalmològica

La Generalitat Valenciana està treballant per a informar a la ciutadania sobre la reversió del Departament de Salut de la Ribera a la sanitat pública


El passat dijous 15 de febrer, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el regidor de Sanitat del consistori, Faustino Manzano, es van reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, per a valorar les possibles millores del Centre de Salut quant a urgències, servei d’ambulància i augment de la cartera de serveis actual. A més d’informar-los, amb tot detall, de les novetats que es van a aplicar, a partir del pròxim 1 d’abril, quant a equipament i infraestructures en l’Hospital de la Ribera i també d’aquelles referides a l’atenció primària, accions que van a suposar una inversió de 7.800.0000 euros entre el 2018 i el 2019, Montón estudia seriosament la possibilitat de portar noves especialitats al Centre de Salut d’Almussafes en un futur pròxim. El consistori municipal està disposat a sufragar les obres d’adaptació de noves consultes en la primera planta de la dependència sanitària, seguint el mateix sistema utilitzat per a la recepció de les dues especialitats inaugurades el passat mes de novembre, Neumoal·lèrgia Pediàtrica i Optometria-Oftalmològica.

El passat divendres 3 de novembre, quan l’Ajuntament d’Almussafes va donar la benvinguda a les dues primeres especialitats sanitàries que acull el centre de salut de la localitat, Neumoal·lèrgia Pediàtrica i Optometria-Oftalmològica, el primer edil, Toni González, i el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, ja van anunciar que no anaven a cessar en la seua obstinació perquè la cartera de serveis oferida a la població no es quedara en aqueixa primera oferta i poguera ampliar-se en breu.

Ara, quasi quatre mesos després, tots dos edils continuen amb les gestions administratives corresponents per a poder materialitzar aquest ambiciós objectiu de l’executiu municipal. L’últim avanç realitzat en aquest sentit es va produir el passat dijous 15 de febrer a la vesprada, quan es van reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, per a departir sobre diferents temes relacionats amb aquest àmbit.

En la trobada, la representant del Consell es va comprometre amb González i Manzano a buscar les vies que permeten aconseguir nous acords perquè la ciutadania d’Almussafes dispose d’un major nombre d’especialitats en el centre de salut. Amb la reversió del Departament de Salut de la Ribera a la sanitat pública, prevista per al pròxim 1 d’abril, aquest projecte impulsat pel consistori municipal es troba més prop de donar els fruits esperats. “Si finalment s’acceptara la proposta, nosaltres desenvoluparíem els projectes necessaris per a adequar noves consultes en la primera planta de l’ambulatori i la conselleria es responsabilitzaria de la dotació del personal sanitari necessari per al seu desenvolupament”, explica el president de l’executiu.

 
La reversió
 
Precisament, la reversió a la sanitat pública dels serveis sanitaris del Departament de la Ribera va ser el tema que va centrar gran part de la reunió mantinguda. Montón va explicar al president de l’executiu i al responsable d’aquesta àrea municipal els passos que s’estan donant perquè el procés, que encara ja la seua recta final, es duga a terme de manera correcta i amb total garantia per a la ciutadania.

Per a açò, la consellera els va traslladar que la Generalitat Valenciana preveu destinar una important inversió econòmica en dos anys, 7.800.000 euros, per a realitzar millores en infraestructures i equipament tant en el propi hospital com en diferents ambulatoris d’atenció primària, entre ells el de Benifaió, que comptarà amb un equip de radiologia digital. Així mateix, el pàrquing de l’hospital passarà a ser gratuït després de la gestió del servei directament a l’administració autonòmica. Totes aquestes qüestions es tractaran en la xarrada informativa que acollirà el Centre Cultural d’Almussafes el pròxim dijous 22 de febrer, a les 19 hores. En l’acte intervindran diferents representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i també l’alcalde de la localitat, els qui respondran tots els dubtes plantejats pels assistents sobre aquesta qüestió.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT