BIBLIOTECA

La Biblioteca Pública d’Almussafes se solidaritza amb el basc Budy, afectat de paràlisi cerebral

Paco Calatayud, representant de la Coordinadora de Discapacitat i Dependència, entrega en la Biblioteca un exemplar del llibre autobiogràfic “Tengo parálisis cerebral, pero no estoy enfermo”

Jose Manuel Mancisidor, àlies Budy, és l’autor i protagonista principal d’una obra que va editar l’any 2011 i de la que porta venuts 4.000 exemplars fins a la data


El veí d’Almussafes i representant de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de València Ciutat i comarques i la Coordinadora de Discapacitat i Dependència, Paco Calatayud Narbona, ha fet entrega este mateix matí en la Biblioteca Pública Municipal del volum titulat “Tengo parálisis cerebral, pero no estoy enfermo”, una obra autobiogràfica en què Budy, afligit per una lesió cerebral des del seu naixement, narra la seua vida, una història de lluita i superació personal que ha volgut compartir amb els veïns i veïnes d’Almussafes. La regidora de Cultura, Teresa Iborra, ha rebut l’exemplar, que ha donat gratuïtament l’autor de 52 anys i natural de Zumaia, un poble de la costa guipuscoana, a través de la mediació del seu amic i veí d’Almussafes.

Els lectors d’Almussafes ja tenen a la seua disposició en la Biblioteca Pública el llibre que el basc Jose Manuel Mancisidor “Budy” va publicar fa ara cinc anys amb la finalitat de donar a conéixer la seua història i ajudar amb les seues reflexions i consells a totes aquelles persones afectades per limitacions físiques o lesions cerebrals i, per extensió, també a les seues famílies.

“Vaig nàixer amb limitacions, però amb un gran somriure que m’ha ajudat a viure. El somriure és una de les meues característiques, igual que la meua impossibilitat per a parlar”, explica Budy en les quasi 100 pàgines en què, amb un llenguatge clar i concís, va desgranant a poc a poc els seus sentiments, les seues vivències i en definitiva, la seua vida, la vida d’un xaval amb Paràlisi Cerebral, a què li ha fallat el cos, però no el cap.

Sense pèls en la llengua, sense reserves, l’autor relata les diferents etapes de la seua vida i descriu totes aquelles persones, familiars, amics, coneguts, metges que li han ajudat a superar tots els obstacles. Jose Manuel Mancisidor inclús rememora el seu intent de suïcidi el 20 de juny del 2009, època en què va tocar el fons com a conseqüència de la depressió que va patir pel seu deteriorament físic, que li impedia l’autonomia que va mantindre durant les més de dos dècades en què va treballar per a l’ONCE i va viure de manera independent.

L’home que va recórrer El Marroc en burro, Europa en una furgoneta Volkswagen i que va viatjar a Hèlsinki amb vaixell, que disfruta de la música i sent autèntica passió pel ball, l’home a qui li haguera encantat ser pare, es comunica amb una taula feta amb ordinador, la seua taula de salvació, gràcies a què ha aprés a trencar les barreres comunicatives i a fer “surf” amb les paraules.

Paco Calatayud, veí d’Almussafes i representant de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de València Ciutat i comarques, a qui Budy li va traslladar la seua voluntat de fer la donació del seu llibre, anima als veïns a disfrutar del volum que este mateix matí ha cedit a la Biblioteca Pública i també a adquirir algun exemplar “per a tindre a esta referent i icona basca en l’estanteria cultural de les seues cases”.

Per a l’edil de Cultura, esta obra autobiogràfica “és una autèntica defensa de les capacitats que té la gent amb discapacitat i ens ajuda a trencar esquemes preconcebuts en termes de què és normal o no ho és”.

Com conclou l’autor “A pesar de les moltes dureses i problemes que ocasione, m’agrada la vida que he tingut i mire al futur amb il•lusió. El meu futur s’anomena demà”.

Categorías:BIBLIOTECA, NOTÍCIES