JOVENTUT

Juniors M.D. Almussafes celebra la seua XL Setmana Juniors

L’entitat juvenil ha organitzat diverses activitats lúdiques i formatives per a posar el punt i final al programa del curs 2016-2017

Ara els seus integrants es preparen per a la festa amb la qual commemoraran el quaranta aniversari de l’associació, prevista per al pròxim 24 de juny


Els xiquets, adolescents i joves de Juniors M.D. Almussafes van celebrar del 10 al 14 de maig la seua XL Setmana Juniors, una iniciativa en la qual es van incloure diverses activitats, entre les quals es trobaven una oració, un rastreig, jocs, un dinar amb les famílies i la participació en la ‘Run Càncer’ desenvolupada el diumenge. El pròxim 28 de maig es realitzarà l’eucaristia de final de curs i el 24 de juny celebraran el seu quaranta aniversari amb una gran festa a la qual van a convidar a tots els antics educadors.

El Centre Juniors d’Almussafes està vivint un curs molt especial. L’entitat, fundada en 1977 dins de la parròquia Sant Bertomeu Apòstol de la localitat, commemora aquest 2017 el seu quaranta aniversari i moltes de les activitats arreplegades en el programa estan retent homenatge a totes les persones que d’una o una altra forma han contribuït a aconseguir aquestes quatre dècades de vida. Entre elles es troba l’agenda organitzada per a celebrar el final de curs, que es va dur a terme la setmana passada.

Des del dimecres 10 i fins al diumenge 14, l’equip d’educadors va desplegar una variada oferta d’activitats. El dimecres els adolescents de l’etapa d’Estil de vida i els educadors van celebrar una oració conclusiva en la qual els assistents van reflexionar sobre la fe i la importància de viure-la en comunitat, a la qual es van unir al voltant de 40 persones. El divendres es va dur a terme el tradicional rastreig per la localitat, en el qual els diferents equips van seguint un recorregut que els porta per diverses zones del nucli urbà mentre van coneixent per parts una història que els convida a resoldre un enigma.

El dissabte a la vesprada, el parc del Sagrari del municipi es va convertir una vegada més en el punt de trobada per a tots els membres de l’entitat. Allí es va realitzar un gran joc de proves en el qual els participants van descobrir part de la trajectòria de l’associació i en el qual se’ls animava a seguir protagonitzant fites dins del moviment. En finalitzar la dinàmica, se’ls va oferir orxata i ‘fartons’ per a berenar. Per a posar el fermall a final a la setmana, els Juniors d’Almussafes van viure una intensa jornada del diumenge en la qual no van faltar la solidaritat, l’esport i les famílies.

Aprofitant la celebració en la població de l’esdeveniment esportiu-solidari “Run Càncer”, en el qual s’arreplegaven fons per a la recerca d’aquesta malaltia, al voltant de 40 xiquets, adolescents i joves del centre van participar en la carrera i en la marxa de cinc quilòmetres proposades, posant el seu granit d’arena a un esdeveniment en el qual es van recaptar més de 6.000 euros per a aquesta causa. Finalment, a partir de les 14 hores, un centenar de persones entre xiquets, educadors i familiars es van donar cita de nou en el parc del Sagrari “per a compartir un dinar de germanor i continuar enfortint els llaços d’amistat”, declaren.

El pròxim diumenge 28 de maig a les 10:30 hores tindrà lloc en l’església de la localitat l’eucaristia de final de curs, en la qual s’imposaran les panyoletes als xiquets de 10 anys. Per a concloure les activitats prèvies al campament d’estiu, el pròxim dissabte 24 de juny se celebrarà la festa amb la qual es commemorarà el quaranta aniversari, “un esdeveniment que para nosaltres és molt especial i del que prompte anunciarem tota la informació necessària perquè tots els antics educadors puguen inscriure’s”, explica el cap de centre, Andrés Marzal.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES