NOTÍCIES

Esport, cultura, oci i formació, pilars de la V Setmana de la Salut d’Almussafes

La nova edició de la iniciativa se celebrarà del 7 al 13 de maig amb nombroses activitats dirigides a tota la població

Entre les propostes destaquen la II RunCáncer, la marxa escolar contra l’obesitat infantil i els tallers sobre diferents qüestions


Almussafes celebrarà del 7 al 13 de maig la seua V Setmana de la Salut, una commemoració en la qual l’Ajuntament, en col·laboració amb diverses empreses i entitats socials, busca promocionar els hàbits de vida saludable a través de nombroses activitats esportives, formatives, culturals i d’oci. El programa organitzat per a aquest 2018 inclou la II RunCáncer, obres de teatre, projeccions cinematogràfiques i tallers que abordaran temàtiques com la depressió, la risoteràpia, el mindfulness, l’autoestima, les emocions o la salut digital, entre altres qüestions. En la inauguració, que es desenvoluparà el dilluns 7 de maig a les 19 hores en el Centre Cultural, l’expert en risoteràpia Alonso Pulido oferirà una xarrada sobre la importància de l’amor i l’humor per a afrontar les circumstàncies de la vida. Com cada any, l’assistència a les activitats permetran a la ciutadania participar en el sorteig de nombrosos regals.

‘Emociona’t amb la salut’ és el lema triat per l’Ajuntament d’Almussafes per a la V Setmana de la Salut que es desenvoluparà en la localitat del 7 al 13 de maig i que, un any més, plantejarà a la ciutadania de la població un ampli ventall d’activitats lúdiques i formatives per a fomentar els hàbits de vida saludables. El consistori municipal, en col·laboració amb el teixit associatiu i nombrosos establiments dedicats a la venda de productes relacionats amb la cura del cos i a la realització d’activitats per a mantenir-se en forma a nivell físic i mental, desenvoluparà durant set dies diverses propostes dirigides a tots els col·lectius “perquè totes les persones troben iniciatives que els motiven i puguen d’aquesta forma iniciar-se en alguna cosa tan necessària i amb tants beneficis per a totes i tots com és la nostra salut”, destaca el regidor de Sanitat de la localitat, Faustino Manzano.

La inauguració d’aquesta setmana commemorativa se celebrarà el pròxim dilluns 7 de maig a les 19 hores en la sala d’actes del Centre Cultural en una convocatòria que servirà per a presentar la pàgina web ‘Almussafes Saludable’, un portal que informarà sobre tots els serveis relacionats amb la salut disponibles en la població. Durant l’acte també es desenvoluparà una conferència a càrrec d’Alonso Pulido, president de la ‘Xarxa Mundial de Risoterapeutes’, en la qual el director de ‘Espacio de Salud Integral’ i autor del lliure ‘Amor y humor en la educación’ oferirà als assistents les claus per a afrontar la vida amb humor i optimisme. En aquesta inauguració, en la qual s’oferirà un berenar saludable en la cafeteria de la infraestructura pública, també intervindran l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, i la directora de l’àrea de Benestar Social, Laura Acuña.

Però la bateria de propostes plantejades per a la present edició començarà ja al matí del mateix dilluns 7 de maig i s’allargarà fins al diumenge 13 amb la celebració a Almussafes de la II Runcàncer, esdeveniment esportiu-solidari amb el qual l’Associació Espanyola contra el Càncer de València recapta fons per a investigar aquesta malaltia. D’aquesta forma, durant els set dies tindran cabuda iniciatives lúdiques, formatives i culturals. En l’apartat de tallers, destaquen els dedicats a massatges en família, emocions, ioga, salut digital, autoestima per a xiquets, intoleràncies alimentàries, prevenció de la depressió, mindfulness, risoteràpia o reanimació cardiopulmonar, aquesta última dirigida als estudiants de l’Institut d’Educació Secundària i Batxillerat perquè disposen d’eines teòriques i pràctiques per a poder dur a terme una reanimació cardiopulmonar.

Així mateix, l’Ajuntament de la localitat oferirà també en el marc d’aquesta commemoració diverses activitats culturals. El dijous 10, a les 17.30 hores en la Biblioteca Pública Municipal, Miquel Caramel impartirà una sessió lectora dirigida a menors en la qual tractarà els valors de l’amistat, la solidaritat i l’empatia, promovent la reflexió sobre la necessitat que el col·lectiu de xiquets i xiquetes es coneguen, respecten i complementen sense discriminació. El divendres 11, a les 22.30 hores en la cafeteria del Centre Cultural, s’oferirà un espectacle de café-teatre titulat ‘El show del juego del cambio’ en el qual Ata Gomis tracta d’injectar optimisme per a recuperar l’humor i l’entusiasme propi de la infància.

Les arts escèniques també protagonitzaran una de les activitats del dissabte 12. La sala d’actes del Centre Cultural acollirà aqueix dia a les 20 hores la representació de l’obra teatral ‘Marabunta’, un espectacle de clown qualificat com a “enèrgic i energètic” en el qual destaca la seua cuidada selecció musical. Finalment, el diumenge 13 de maig es projectaran dues pel·lícules, ‘Una familia feliz’, a les 16.30 hores, i ‘La familia-Dementia”, a les 19 hores. Aquesta última inclourà un col·loqui en el qual està prevista la participació de la seua directora, Giovanna Ribes.

“Pensem que hem aconseguit una programació en la qual es combinen de manera equilibrada els tipus d’activitats amb els seus destinataris i esperem que la ciutadania la recolze com ha fet en anteriors edicions. Des del govern municipal agraïm l’esforç realitzat per les empreses i les associacions perquè ens han ajudat a enriquir d’una manera decisiva els continguts d’aquesta commemoració, amb la qual ens sentim plenament compromesos”, assegura Faustino Manzano.
 
Col·laboració d’empreses i associacions
 
Paral·lelament, els establiments dedicats a la salut oferiran també activitats en les seues instal·lacions i algunes d’elles han anunciat descomptes per als seus clients. En aquest sentit, Parafarmàcia Vero, Logopèdia Andreu, Herbodietètica Prats i Clínica Benestar s’uneixen al projecte amb iniciatives relacionades amb el control de pes, cura del cor, l’alimentació emocional, les flors de bach o amb la quedada titulada ‘Abraça’m el cor’, que se celebrarà el dissabte en l’Àgora del Parc Central i que inclourà exercicis de relaxació. També es bolquen de manera destacada en aquesta cinquena edició les associacions Som i Estem, Afabals, el Club Gastronòmic ‘El Putxeret’ i Creu Roja, organització que oferirà el dimarts al matí en el mercat ambulant informació sobre el Punt d’Intervenció implantat a Almussafes i activitats com la presa de pressió arterial i el test de les emocions.

Per al col·lectiu infantil i juvenil, a més de contacontes i els seminaris de reanimació cardiopulmonar, la Regidoria de Sanitat ha preparat també una nova marxa saludable contra l’obesitat infantil, que es desenvoluparà el divendres 11 a les 10 hores amb la participació dels escolars entre 1r i 6é de Primària dels CEIP Almassaf i els alumnes de 1º d’ESO de l’IES Almussafes, acte en el qual els membres del Consell de la Infància i l’Adolescència llegiran un manifest en favor dels hàbits saludables. El públic adolescent també té una cita el dimecres 9 a les 16.30 hores en el Centre d’Informació Juvenil, recinte en el qual es desenvoluparà un taller de grafiti organitzat a través del programa socioeducativ municipal en el qual les persones assistents aprendran a expressar les seues emocions a través de l’art per a després aplicar aqueixos coneixements amb la pintada d’un grafit en una paret municipal.
 
Sorteig de material esportiu entre els participants
 
La clausura d’aquesta intensa programació es durà a terme el pròxim diumenge 13 de maig en el Parc Central amb la celebració de la II RunCàncer Almussafes, esdeveniment esportiu-solidari en el qual l’AECC de València i la Junta Local Lluita contra el Càncer anima a tota la ciutadania a participar amb la compra dels seus dorsals. Els beneficis aconseguits amb aquesta iniciativa, en la qual es desenvoluparan una carrera, una marxa i una patinada, es destinaran a la investigació d’aquesta malaltia. Durant el matí se celebrarà el tradicional sorteig entre les persones participants en les activitats emmarcades en aquesta setmana commemorativa. Per cada activitat a la qual s’assistisca es repartirà un bitllet de participació que haurà de dipositar-se en els denominats ‘Pots dels somriures’, que estaran situats tant en edificis públics com en un total de 30 comerços col·laboradors. En aquesta ocasió, l’Ajuntament d’Almussafes sortejarà 4 lots Hygge, 4 bicicletes de passeig Conor, 2 patinets Space Scooter, 4 canastres ecològiques i 4 llibres.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT