NOTÍCIES

Els primers set seleccionats en el programa de beques professionals de l’Ajuntament d’Almussafes han començat hui

L’alcalde, junt amb altres edils del govern municipal i els tutors de l’administració local, ha donat la benvinguda als set jóvens

Els altres 19 estudiants i postgraduats becats en esta iniciativa per l’ocupació jove s’incorporaran el pròxim 3 d’octubre

El consistori d’Almussafes hi ha invertit un total de 120.000€ en este pioner programa de beques, que manté una duració de 10 mesos


L’Ajuntament d’Almussafes va publicar, la passada setmana, el llistat definitiu dels 26 jóvens admesos en el nou programa de beques professionals destinades a postgraduats i estudiants, una iniciativa amb què el consistori brindarà una oportunitat laboral durant 10 mesos a almussafenys amb títol universitari o de formació professional. Amb este objectiu, l’equip de govern va consignar un total de 120.000 € dins dels pressupostos municipals d’este 2016. Els seleccionats ocuparan els seus llocs de treball en els diferents departaments de l’administració local de manera escalonada. De fet, este mateix matí, el primer edil, Toni González, ha rebut en la sala de plens de la Casa Consistorial al grup de set jóvens admesos en el programa de beques que s’han incorporat als seus llocs de treball durant la jornada de hui divendres 9 de setembre. Els altres 19 becaris ho faran el pròxim 3 d’octubre.

Després del període de presentació de sol•licituds, que va finalitzar el passat 19 de juliol, l’Ajuntament d’Almussafes va publicar la llista provisional de seleccionats per a formar part de la nova iniciativa del consistori en matèria d’ocupació, amb la que el govern municipal oferirà una oportunitat laboral a 26 almussafenys amb títol universitari o de formació professional i a estudiants. Durant este procés, van presentar candidatura 54 jóvens, dels que alguns van ser rebutjats per no complir amb algun dels requisits establits. Amb aquells que s’han quedat a les portes, la Comissió Avaluadora ha constituït una bossa de reserva per si es produïx alguna renúncia, abandó, vacants o situacions semblants.

Els admesos en este nou programa municipal de beques adscrites a postgraduats i a estudiants, la llista definitiva dels quals es va fer pública la passada setmana i per al que s’han reservat 120.000 € en el pressupost municipal d’enguany, tindran l’oportunitat d’aplicar els coneixements apresos en el desenrotllament dels seus respectius plans d’estudis en les distintes àrees de destí dins de l’administració local durant 10 mesos. Hui divendres, a les 9.30 hores, han començat les seues pràctiques professionals els primers set beneficiaris de les beques i els altres 19 seleccionats ho faran el pròxim mes d’octubre.

“No podem deixar que el talent dels almussafenys quede relegat per culpa de la situació econòmica i d’ací el nostre compromís a ajudar-los a desenrotllar i a ampliar els seus coneixements amb esta iniciativa que confiem resulte positiva per a ambdós parts”, destaca alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

L’objectiu d’esta mesura, tal com s’arreplega en les bases, és “afavorir l’exercici del dret a l’educació i el desenrotllament soci professional dels jóvens, completant la seua formació acadèmica, facilitant pràctiques professionals i l’especialització i permetent els primers contactes amb el món laboral en el sector públic”.

Els participants treballaran un total de 30 hores setmanals i percebran per això 536 euros bruts mensuals en el cas de grau i postgrau, i 436 euros bruts mensuals en el cas de cicles, import a què se li practicaran les retencions que corresponguen en concepte de l’Impost sobre la Renda de les persones físiques i les deduccions en concepte de Seguretat Social.

Llocs de treball

L’Ajuntament ha establit els llocs que necessita cobrir amb les persones que accedeixen a estes beques. Així, els departaments d’Informàtica, Secretaria, Alcaldia, Tresoreria, Policia Local, Agència de Desenrotllament Local, Arxiu Municipal, Joventut, Comunicació, Sanitat i Centre Municipal de Formació de Persones Adultes comptaran amb 1 becari cada un d’ells. Per la seua banda, 4 dels jóvens desenrotllaran les seues funcions en Urbanisme, 3 en Esports, 5 en Benestar Social, i altres 3 en Cultura.

En la selecció dels candidats s’ha tingut en compte l’expedient acadèmic, la formació complementària relacionada o no amb la titulació, els coneixements de valencià, el temps de residència a Almussafes i la situació socioeconòmica.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ