MEDI AMBIENT

L’Ajuntament d’Almussafes s’adherix al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia

El consistori municipal inicia les accions per a aconseguir la sostenibilitat energètica i l’adaptació al canvi climàtic del municipi

L’acord es va aprovar per unanimitat durant el ple celebrat ahir dijous 8 de setembre


El consistori d’Almussafes s’acaba de sumar al compromís assumit des de la Diputació Provincial de València al febrer d’enguany, encunyat com “El Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia”. La proposta de l’Alcaldia, aprovada per la totalitat dels grups municipals, es compromet a recolzar esta iniciativa promoguda per la Unió Europea, que es considera necessària per a aconseguir la sostenibilitat energètica i l’adaptació al canvi climàtic de la població. Entre els compromisos assumits, destaca principalment la reducció de les emissions de CO2 en almenys un 40% fins a l’any 2030, per mitjà de l’augment de l’eficiència energètica i la promoció de les fonts d’energia renovables i la mobilitat urbana sostenible.

El primer edil d’Almussafes, Toni González, coneixedor de la rellevància de les accions locals en la mitigació del canvi climàtic, va proposar al ple municipal d’ahir dijous 8 de setembre, el primer celebrat després de la parada vacacional d’agost, l’adhesió al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia, una iniciativa promoguda des de la Unió Europea i impulsada des de la Diputació de València, entitat que actuarà com a coordinador territorial del pacte davant de la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea.

Tots els grups municipals van donar llum verda a la proposta de l’Alcaldia, que assumix el compromís de treballar en la promoció de mesures per a l’adaptació al canvi climàtic, per mitjà de la creació de plans d’acció a favor de l’energia sostenible i l’augment de la resiliència davant del canvi climàtic.

Així mateix, el consistori d’Almussafes elaborarà un Inventari d’Emissions de Referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivades del canvi climàtic, com a base per al Pla d’Acció pel Clima i l’Energia sostenible (PACES), que es presentarà en el termini de dos anys a partir de la firma oficial del pacte i en el que es resumixen les accions clau que pensen dur a terme. “Adaptarem les estructures del municipi, incloent l’assignació de recursos humans suficients per al desenrotllament de les mesures que siguen necessàries, a més de mobilitzar a la societat civil perquè participe en el desenrotllament del Pla d’Acció”, assenyala el president de l’executiu.

Redactat el citat Pla d’Acció, l’ajuntament elaborarà un informe bianual per a l’avaluació, el control i la verificació dels objectius, informant de les gestes aconseguides en compliment del mateix.

L’executiu compartirà la seua visió, resultats, experiència i coneixement del pla amb les altres autoritats locals i regionals de la Unió Europea.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES