IGUALTAT

Els polítics d’Almussafes s’uneixen per a l’eliminació de la violència contra les dones

Govern del PSOE i oposició es comprometen a dissenyar estratègies d’actuació i a elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere

La moció, proposada inicialment per Compromís, fou presentada finalment pels tres grups municipals


Encara que Almussafes ya aplica un protocol d’actuació en els 9 casos de violència de gènere detectats i amb seguiment per part dels Serveis Socials i les Forces de Seguretat de la localitat, el compromís amb les víctimes, el rebuig a la violència i la tolerància zero amb els maltractadors cal visibilitzar-lo amb acciones públiques. És per això que el plenari de l’ajuntament donà, ahir dijous dia 3 un pas més endavant, en consensuar una moció centrada en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es rememora cada 25 de novembre i amb el qual es condemna públicament la violència masclista i la vulneració dels drets humans. L’eix principal de l’acord passa per fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories i a dissenyar estratègies d’actuació i elaborar pressupostos municipals amb perspectiva de gènere.

La violència de gènere és fruit de les desigualtats socials que fan a les dones vulnerables. Malgrat les reiterades declaracions en contra d’aquest maltractament, els assassinats que se’n deriven no disminueixen, així com tampoc les xifres de les agressions que tenen consideració de delicte penal. De fet, fins el mes de setembre de 2016 han mort a Espanya 43 dones i 2 menors i altres 9 es troben en fase d’investigació.

És necessari que les institucions públiques manifesten el seu rebuig a la violència cap a les dones i que les seues declaracions es facen realitat cada dia amb la coherència de les accions. Per això, el ple de l’Ajuntament d’Almussafes ha decidit unir-se, mostrant la voluntat d’aplicar una sèrie de mesures decidides i coherents contra la desigualtat i les violències masclistes.

En este sentit i a més de desenvolupar estratègies de prevenció i accions contra la violència des de tots els àmbits, Almussafes dissenyarà un pla d’acció específic per a la seua prevenció i eradicació en la adolescència, amb la seua corresponent dotació pressupostària; la protecció i assistència a les dones que pateixen violència de gènere serà una de les seues prioritats; i facilitarà a través dels seus mitjans públics tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats i de la violència masclista.

La moció incideix, així mateix, en la reivindicació de les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere i mostra la seua oposició a la pretensió del Govern de l’Estat de buidar d’atribucions els ajuntaments, a més d’exigir-ne el finançament necessari.

Categories: IGUALTAT, NOTÍCIES