NOTÍCIES

Almussafes inicia aquest dilluns 7 de novembre les seues Jornades d’Orientació Laboral 2016

El consistori municipal programa una sèrie de tallers, conferències, xerrades i taules redones per a assessorar als veïns en la cerca d’ocupació

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes acollirà les activitats proposades, en les quals participaran responsables de diferents empreses


Des de dilluns que ve 7 de novembre i fins al divendres 8, l’Agència de Desenvolupament Local, el Departament de Joventut i el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes proposaran a la població una sèrie d’activitats amb l’objectiu de millorar les seues possibilitats de trobar feina. Així, durant la setmana s’informarà als veïns sobre els recursos que tenen al seu abast, es resoldran dubtes, s’assessorarà en la redacció del currículum vitae i s’oferiran les claus que facilitaran als candidats l’accés a un lloc de treball. Per a açò, es comptarà amb la col•laboració de diversos tècnics de l’Ajuntament així com de responsables d’empreses situades en el polígon industrial i de treballadors del Servei Valencià d’Ocupació i Formació de Silla. L’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González, participarà en la inauguració de les jornades, que es durà a terme aquest dilluns 7 a les 18h en la sala multi usos del CMFPA.

La plena ocupació segueix sent per a l’equip de govern municipal d’Almussafes el principal repte. Durant l’any es duen a terme diverses iniciatives amb l’objectiu d’aconseguir l’anhelat atur tècnic, amb accions com els plans d’ocupació o els cursos de formació que periòdicament s’ofereixen a la ciutadania per a millorar les seues possibilitats de trobar un lloc de treball. Entre aquestes accions es troben les Jornades d’Orientació Laboral, que per vuité any consecutiu tornen a programar-se amb la finalitat d’acostar als veïns tota la informació necessària per a destacar sobre la resta de candidats.

“L’objectiu és que els almussafenys no es queden arrere, que coneguen les últimes tendències, les necessitats de les empreses i com poden mostrar les seues habilitats i presentar-se davant les companyies com a candidats idonis i solvents per a un determinat lloc”, destaca l’alcalde i regidor d’ocupació de la localitat, Toni González.

L’Agència de Desenvolupament Local, el Departament de Joventut i el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes han organitzat una completa agenda d’activitats per a seguir treballant en la consecució d’aquests objectius.

Programa

El dilluns 7 de novembre, després de la inauguració a les 18 hores a càrrec de la màxima autoritat municipal, se celebrarà una taula redona titulada “S’aprofiten tots els recursos a l’abast de les persones en atur?”, en la qual participarà Ainoa Boscà, tècnic de l’Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Elena Baldoví, directora de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Almussafes i l’animador juvenil del consistori, Andrés Pedrón.

El dimarts al matí, a les 9:30 h., es resoldran els dubtes relatius al currículum la cerca de treball per Internet, les ETTs, les pàgines oficials i totes les qüestions relacionades amb els demandants d’ocupació. A la vesprada, la gerent de l’AVIA, l’Associació Valenciana de la Indústria de l’Automoció, Elena Lluch, farà una xerrada sobre el sector en el qual treballa i sobre els perfils que les empreses busquen.

El matí del dimecres 9 es dedicarà a aportar consells útils sobre l’entrevista de treball. Sota el títol “Prepara l’entrevista de treball perfecta”, els assistents coneixeran de prop el que han de tendre en compte per a no fallar, amb dinàmiques de grup incloses per a practicar possibles situacions reals. A la vesprada, una conferència abordarà qüestions relacionades amb el mercat laboral i la dona, incloent el seu perfil emprenedor i el que es denomina el currículum ocult. L’advocada Verónica García serà l’encarregada de coordinar aquesta sessió que forma part del Programa de Formació de la Dona de la Diputació de València.

El dijous al matí un tècnic del centre SERVEF d’ocupació de Silla desenvoluparà un taller, que es perllongarà als dies 11, 15, 17 i 18 d’aquest mes, en el qual s’explicaran algunes de les eines informàtiques que cal conèixer per a realitzar una adequada cerca de treball. A la vesprada, Silvia Soriano, responsable de Recursos Humans de SODECIA, empresa abans anomenada Kemmerich Ibèrica, explicarà des del punt de vista dels reclutadors els errors habituals que solen produir-se durant la selecció de personal.

Totes les activitats programades dins d’aquestes jornades són gratuïtes i es desenvoluparan en l’edifici del CMFPA i, concretament en les seues aules multi usos i d’Informàtica. Per a poder participar en algunes d’elles és necessari inscriure’s prèviament en les instal•lacions de l’Agència de Desenvolupament Local, situades en la segona planta del Centre de Salut.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ