NOTÍCIES

Els jubilats d’Almussafes es protegixen contra robatoris i estafes

El tinent del Quarter de la Guàrdia Civil de la localitat impartix una xarrada informativa sobre el Pla Major Seguretat

La Regidoria de la Tercera Edat organitza la conferència, celebrada en la Llar del Jubilat


Mig centenar de jubilats i pensionistes d’Almussafes s’han donat cita, a partir de les 18 hores, en la Llar del Jubilat per a assistir a la xarrada informativa centrada en el Pla Major Seguretat de la Guàrdia Civil. Javier Muñoz, tinent cap del Lloc Principal d’Almussafes ha sigut l’encarregat de facilitar al col•lectiu de majors les claus i consells pràctics per a evitar ser objecte de robatoris i estafes no sols en la via pública, sinó també en el propi domicili, en els viatges, en les entitats bancàries i a través d’Internet.

La Regidoria de la Tercera Edat, que dirigix Paqui Oliver, ha celebrat esta mateixa vesprada una sessió informativa en la Llar del Jubilat que ha abordat tots els aspectes que es treballen des de la Guàrdia Civil a través del seu Pla Major Seguretat.

“La seguretat del ciutadà és una missió primordial en el quefer diari del Cos de la Guàrdia Civil, si bé és cert que les persones de major edat de la nostra societat constituïxen un col•lectiu que ha de ser objecte d’una especial protecció”, ha destacat el tinent Javier Muñoz.

Per això, és necessari conéixer les pautes de conducta aplicables per a la prevenció d’aquells actes delictius que amb més freqüència es cometen contra els majors i precisament durant la conferència informativa s’ha incidit en eixes mesures de prevenció, no sols en l’àmbit domèstic sinó també en el dia a dia dels jubilats i pensionistes de la localitat. “És molt important que el col•lectiu de majors sàpia com actuar davant de situacions que afecten la seua seguretat, com són els robatoris en el carrer i en els seus propis domicilis, les estafes, les estirades o l’ús fraudulent de les seues propietats, fons, comptes bancaris i cartilles d’estalvi”, entre altres problemàtiques. Els robatoris i afanades en l’entorn de les entitats financeres solen ser prou habituals, per la qual cosa el tinent ha incidit sobre esta qüestió durant la trobada celebrada esta mateixa vesprada.