NOTÍCIES

El Departament de Salut de la Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes possibiliten una nova línia d’autobús a l’Hospital

En virtut al conveni de col•laboració signat , este matí, entre el Departament de Salut de la Ribera , l’Ajuntament d’Almussafes i l’empresa Autobusos Bunyol, S.L.

L’Hospital i l’Ajuntament subvencionen conjuntament aquesta línia, que tindrà un preu reduït per als usuaris de 2 euros, anada i tornada.

Esta nova línia, que es posa en marxa el proper 1 de juny, cobreix una mancança històrica i possibilita un millor accés als serveis de salut per als ciutadans d’Almussafes.

L’Hospital de La Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes van adquirir, el passat mes de març, el compromís d’aportar solucions a les mancances de transport públic entre el municipi i el centre hospitalari.


El Departament de Salut de la Ribera i l’Ajuntament d’Almussafes han signat, aquest matí, un acord de col•laboració amb l’empresa Autobusos Bunyol SL, per a subvencionar conjuntament una nova línia d’autobús que connectara el municipi de la Ribera Baixa amb l’Hospital d’Alzira.

Es compleix així amb el compromís adquirit, el passat mes de març, entre el Departament de Salut i l’Ajuntament d’Almussafes d’aportar una solució a les mancances de transport públic des del municipi d’Almussafes i l’Hospital de La Ribera.

En virtut del conveni signat aquest matí, el Departament de Salut de la Ribera es compromet a subvencionar el 45% del cost de la línia, mentre que l’Ajuntament d’Almussafes subvencionarà el 55% restant. D’aquesta manera , els usuaris pagaran un preu reduït de 2 euros pel viatge d’anada i tornada al centre hospitalari.

La nova línia, que se suma a les altres dues que Autobusos Bunyol ja té al municipi (les de Sollana-Hospital i València-Benifaió), tindrà un recorregut fix amb 8 parades i 1 hora de durada.

Així, eixirà a les 10:30 hores des del carrer Salvador Botella d’Almussafes i tindrà parada a Ronda Historiador Luis Duart Alabarta, Avinguda d’Algemesí, carrer Major (2 parades); igualment, pararà al centre sanitari integrat de Sueca, a l’Hospital de La Ribera i, finalment, al centre de salut d’Alzira del carrer Hort dels Frares. Des d’aquest últim punt de fer el trajecte de tornada a partir de les 13:15 hores.

El director gerent de la Ribera, Dr. Javier Palau, ha destacat «el compromís de Ribera Salut amb els ciutadans de la comarca va més enllà de vetllar per la seva salut ja que sempre hem donat suport a iniciatives que no són pròpiament de la nostra competència però que demanen els ciutadans de la Ribera ja sigui en l’àmbit dels serveis, com en aquest cas, o amb el patrocini de manifestacions esportives, culturals o socials emblemàtiques «.

«Aquesta característica de Ribera Salut», ha afegit el Dr. Palau, «és una valor diferencial i únic de la nostra gestió perquè la nostra organització estiga plenament integrada a la comarca i pròxima a les inquietuds dels seus ciutadans» Per la seua banda, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, ha afirmat que «avui és un dia històric per al nostre municipi. Aquest acord de col•laboració soluciona, definitivament, la deficiència que en els últims anys ha afectat a l’itinerari de mobilitat sanitària a Almussafes, que no s’ajustava a la demanda real de la ciutadania «. En aquest sentit, ha afegit que «els pocs viatges i, a més, en franges horàries poc adequades per a ser atès en les consultes sanitàries, havien minvat la capacitat de desplaçament dels alumssafenys, una mancança reiteradament constatada i denunciada per part del propi Ajuntament i dels usuaris i que vam haver de cobrir, de manera temporal, amb la posada en funcionament d’un servei de taxi que traslladava als veïns a l’Hospital de la Ribera o, excepcionalment, a l’hospital que la Conselleria de Sanitat els havia assignat, via subvenció «.

González ha assenyalat que «res més assumir l’alcaldia vaig iniciar els contactes amb els responsables autonòmics en matèria de Sanitat per articular i tancar un acord definitiu amb l’Hospital de La Ribera que donara resposta a la demanda real de transport de la nostra ciutadania, un projecte que avui s’ha materialitzat amb el cofinançament del servei entre el Departament de Salut i l’Ajuntament i que començarà a funcionar el proper dimecres, 1 de juny”.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT