NOTÍCIES

Almussafes i Benifaió es donen la mà en matèria d’ocupació

El SERVEF promourà la coordinació entre els ajuntaments per a la formació dels desocupats

Ambdós municipis sol•liciten mancomunar servicis i instal•lacions per a aportar certificats de professionalitat


El director general de Planificació i Servicis del SERVEF, Juan Angel Poyatos, va mantindre una reunió amb l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i la primera edil de Benifaió, Marta Ortiz, el passat 12 de maig, en la que s’abordaren diferents qüestions de rellevància en matèria d’ocupació i, més concretament, de la formació dels desocupats d’ambdós localitats, a través de tallers d’ocupació mancomunats. Els agents de Desenrotllament Local dels dos municipis també van assistir a la trobada en què es van assentar les bases per a la coordinació d’ambdós ajuntaments, amb la finalitat de proporcionar un millor servici als ciutadans dels seus municipis.

El principal assumpte tractat en la reunió es va centrar en la necessitat mancomunar tant els servicis com les instal•lacions públiques que permeten impartir tallers d’ocupació complementaris per a ambdós municipis. “L’objectiu passa per que els certificats de professionalitat que sol•licitem des de cada ajuntament permeten, la participació en els mateixos de veïns de les nostres dos localitats i per a això requerim de l’acceptació i reconeixement per part del SERVEF”, comenta el president de l’executiu.

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha donat el primer pas en este sentit, després de la sol•licitud de l’homologació de les aules del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes per al seu ús com a centre emissor de certificats de professionalitat, instrument que acredita oficialment les qualificacions professionals del Catàleg Nacional en l’àmbit de l’administració laboral, i es troba a l’espera de la preceptiva revisió. “Estem disposats a aportar la inversió econòmica necessària, en el cas que la instal•lació requerisca d’alguna intervenció, però confiem que a finals d’any el procés estiga resolt i podem començar a impartir els tallers d’ocupació”, afig el primer edil.

Durant la trobada mantinguda amb el director general també es va informar del programa formatiu que llançarà, en breu, la Generalitat Valenciana, a més d’anunciar la posada en funcionament del nou Pla d’Ocupació Conjunt de les tres Administracions Públiques i que a Almussafes es complementarà amb el Pla d’Ocupació Local. Sobre esta qüestió, González va sol•licitar que en el nou pla l’administració autonòmica no limite a l’ajuntament a l’hora de contractar a un nombre més gran de desocupats i d’aportar una major dotació econòmica des de les pròpies arques municipals, “un fet que sí que es va produir en l’anterior”.

Finalment, l’alcalde va informar Poyatos sobre la convocatòria, per part del consistori d’Almussafes, de les beques per a graus, postgraus i cicles formatius que es preveu comencen el pròxim mes de juliol i en la no duplicitat de les mateixes amb les de la Generalitat.

Categories: NOTÍCIES, OCUPACIÓ