JOVENTUT

Els escolars d’Almussafes celebren la Festa del Carnestoltes

Les pel•lícules de la història del cine i els ecosistemes, els temes triats per a la commemoració del 2016

L’ajuntament organitza una festa musical amb animació infantil per a clausurar la celebració


Durant la vesprada de divendres que ve dia 5 de febrer, els professors i alumnes d’educació infantil i primària dels col•legis públics El Pontet i Almassaf celebraran el dia gran dels Carnestoltes, una festivitat que té les seues arrels en tradicions i ritus de cultures anteriors a l’edat mitjana, i que comporta una sèrie d’activitats prèvies en ambdós centres. Un any més, les tres escoles infantils de la localitat se sumaran a la commemoració, que inclourà una desfilada pels carrers limítrofs als dos centres educatius i berenars posteriors en els seus patis. De nou, el consistori Municipal repartirà un miler d’ensaïmades i xocolatines entre les escoles participants en la festa. La novetat incorporada enguany per part de l’ajuntament radica en l’organització d’una festa musical i animació infantil, que s’oferta com a acte de despedida dels Carnestoltes 2016.

Els 183 alumnes i el claustre de professors del col•legi Pontet han elaborat una extensa agenda festiva entorn dels Carnestoltes, que enguany porten com a lema “Els ecosistemes”, que es va iniciar dilluns passat dia 1 amb la col•locació dels murals decoratius en els corredors del col•legi i que va continuar ahir dimarts dia 2 amb l’elecció del Rei del Carnestoltes i la lectura del pregó. Hui dimecres dia 3, el centre ha desenrotllat la primera de les consignes de la setmana, centrada en l’ecosistema polar i que per tant ha propiciat que el blanc haja sigut el vestuari triat per a l’ocasió. Demà dijous i divendres que ve l’elecció passa per l’ecosistema marí i el de la selva, respectivament, i per tant estudiants i professors apostaran pels colors blaus i verd.

Per la seua banda, els més de 600 alumnes i docents del CEIP Almassaf també són protagonistes de la Festa, que incorpora un ampli programa commemoratiu que s’està desenrotllant durant la present setmana i que també inclou l’elecció del Rei i la Reina del Carnestoltes, els que van llegir el pregó ahir dimarts. Una corbata, una sabata diferent en cada peu i alguna cosa roja en el cap són les divertides consignes triades enguany per a la celebració, que viurà el seu dia gran divendres que ve 5 de febrer amb la tradicional desfilada.

Ambdós centres celebraran la cercavila de disfresses, a partir de les 15.30 hores, pels carrers adjacents als edificis educatius. La desfilada del Pontet estarà ambientat per una batucada, col•laboració de l’AMPA del centre, i els escolars d’infantil i primària sorprendran amb disfresses centrades en els ecosistemes. Per la seua banda, els alumnes de l’Almassaf recrearan alguns dels films més famosos de la història del cine, com Peter Pan, Grease, Piratas del Caribe o Toy Story, entre altres.

Ambdós desfilades es clausuraran amb el berenar, consistent en la popular ensaïmada i xocolatina gentilesa de l’Ajuntament d’Almussafes. “Encara que a nivell intern d’ambdós col•legis la festivitat es clausurarà a les 16.30 hores, coincidint amb la finalització de la jornada lectiva, la celebració continuarà a partir de les 17 hores i fins a les 19 hores en l’Àgora del parc Central”, avança el regidor d’Educació, Pau Bosch. En este sentit, per primera vegada, el consistori municipal invita als escolars de la localitat a disfrutar d’una festa musical que compta amb animació infantil, que dirigirà l’empresa Conexió Neuronal i que posarà la guinda a una divertida jornada de convivència.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES