NOTÍCIES

El balcó de l’Ajuntament d’Almussafes lluïx el llaç rosa pel Dia Mundial contra el Càncer


El balcó de la Casa Consistorial d’Almussafes ha canviat hui dijous 4 de gener la seua imatge habitual amb la col•locació d’un gran llaç rosa com a símbol commemoratiu del Dia Mundial del Càncer. Amb esta iniciativa, des de la regidoria de Sanitat del consistori municipal es reconeix la labor desenrotllada des de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), representada a Almussafes per una Junta Local, a més de solidaritzar-se amb les víctimes i les seues famílies i amb tots aquells veïns i veïnes que en l’actualitat es troben lluitant contra esta malaltia.

El dia 4 de febrer va ser instaurat l’any 2000 com a Dia Mundial del Càncer amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar a la societat per a avançar en la prevenció i control d’esta malaltia. A més de les accions solidàries que anualment s’organitzen a Almussafes des de la Junta Local de Lluita contra el Càncer, presidida en l’actualitat per Adela Lladosa, enguany l’ajuntament ha volgut fer un pas més i ha instal•lat un gran llaç rosa en el balcó de l’edifici consistorial, que es mantindrà durant tota la jornada. “Ens hem sumat a la commemoració amb este símbol que mostra la necessitat que els organismes públics continuen invertint en investigació i recolzant psicològicament a les víctimes, a més de servir com un al•licient de solidaritat amb totes aquelles persones que en estos moments lluiten contra el càncer”, destaca el regidor de Sanitat, Faustino Manzano.

El càncer continua sent, a hores d’ara, una de les principals causes de mort a Espanya. Recents investigacions assenyalen que un de cada tres barons i una de cada quatre dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seua vida i que aproximadament el 40% dels càncers es podrien evitar. “D’ací la importància de conscienciar a la ciutadania de la necessitat aplicar mesures de prevenció i detecció precoç i, a la Sanitat Espanyola, que els malalts tinguen accés ràpid als tractaments i cures sanitàries més eficaços per a la seua curació”, assenyalen des de l’Ajuntament.

Categorías:NOTÍCIES, SOCIETAT