NOTÍCIES

El temporal s’acarnissa amb la seu de Protecció Civil d’Almussafes

La inundació de la planta baixa de l’edifici, on l’aigua va arribar a superar els 120 centímetres d’altura, ha provocat nombrosos danys materials

L’Ajuntament realitzarà un peritatge per a valorar els elements que han de ser substituïts i es compromet a sufragar totes les despeses


La seu de Protecció Civil d’Almussafes va patir nombrosos danys materials a conseqüència de les fortes pluges de la setmana passada. L’aigua va arribar fins als 1,20 metres d’altura, una situació que va provocar la destrossa dels equips informàtics i de transmissió, del mobiliari i fins i tot de tres motos. L’Ajuntament es compromet a assumir les despeses que comporte la restitució d’aquests elements. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, va comprovar in situ ahir dijous, 12 de novembre, tota aquesta situació. “Els desperfectes són més que evidents, per la qual cosa destinarem els fons necessaris perquè l’agrupació torne a la normalitat quan abans millor”, assegura.

Les intenses pluges registrades la setmana passa a Almussafes han provocat nombrosos danys en habitatges particulars, però també en edificis públics. Una de les infraestructures públiques de titularitat municipal més afectades pel temporal ha sigut la posta sanitària situada en la via de servei que circula en paral.lel a la CV-42, on l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la localitat té la seua seu.

La construcció no ha patit danys estructurals, però sí abundant destrucció d’elements materials. L’aigua que va entrar en aquestes dependències va superar els 1,2 metres, deixant inutilitzats els mobles, els equips informàtics i de transmissió, els electrodomèstics i tres motocicletes de la seua flota de vehicles, entre altres recursos.

Ahir, dijous 12 de novembre, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, va visitar les instal.lacions acompanyat pel subcap de l’agrupació, Oscar Plaza, un dels caps de grup, Jesús González, i la voluntària Carrie Stewart. “Vaig poder comprovar en persona les destrosses ocasionades, que els impediran desenvolupar la seua labor en bones condicions. Per això, durem a terme un peritatge amb l’objectiu d’avaluar exactament els danys produïts i des de l’executiu municipal ens comprometem a sufragar les despeses necessàries perquè el col.lectiu torne a disposar de les millors dotacions”, explica l’edil.

Tal com recorda Wic, fa uns mesos el consistori va invertir 12.707 euros en la reparació de la coberta i la façana, actuacions que han impedit que la primera planta patira danys i filtracions. No obstant això, en la planta baixa “els desperfectes són més que evidents, per la qual cosa posem ja en marxa la maquinària perquè l’agrupació torne a la normalitat quan abans millor”. “Protecció Civil realitza una labor extraordinària de suport a la Policia Local i a altres departaments municipals i el primordial ara és que els seus integrants se senten abrigallats i que els seus mitjans tècnics i materials estiguen a l’altura del seu gran nivell humà”, conclou.