NOTÍCIES

El Putxeret d’Almussafes oferix la “I Ruta de la Cullera”

Els caps de setmana del 15 de gener al 14 de febrer, els veïns podran degustar un total de 28 plats

Set restauradors locals participen en esta primera edició de la iniciativa culinària


A la consolidada Ruta del Tapeig, que en el mes de juny del passat any 2015 va celebrar la seua quarta edició, el Club Gastronòmic El Putxeret d’Almussafes suma ara una nova iniciativa culinària, que aposta pels plats tradicionals de cullera i que presenta davant de la ciutadania com “I Ruta Gastronòmica de la Cullera”. La promoció de l’hostaleria local també durant l’estació de l’hivern és l’objectiu prioritari d’esta primera edició de la ruta, a la que s’han acollit un total de set establiments hostalers de la localitat que oferiran una oferta de 28 plats tradicionals durant els caps de setmana de celebració de l’esdeveniment gastronòmic. L’Ajuntament d’Almussafes col•labora amb esta iniciativa, que s’ha plantejat com un concurs culinari, ja que un jurat professional valorarà l’oferta plantejada per cada restaurador i s’atorgaran dos guardons que premiaran el millor plat elaborat i també l’establiment que abaste la major puntuació global.

Tot preparat per a acollir a Almussafes la “I Ruta Gastronòmica de la Cullera”, activitat culinària amb què el Club Gastronòmic El Putxeret, en col•laboració amb el propi consistori d’Almussafes, inaugura el 2016. L’entitat porta quatre anys consecutius de promoció de la cultura del tapeig amb la celebració de la Ruta de la Tapa, activitat que anualment celebren en el mes de juny, en plena estació estiuenca, i que cada any aconseguix una major acollida per part dels veïns. “Teníem el repte d’apostar també per eixos plats de cullera tradicionals que els bars i restaurants de la nostra localitat oferixen amb gran qualitat i varietat, complementant així la nostra iniciativa estrela dels aperitius amb què afortunadament hem aconseguit que els ciutadans coneixen cada vegada més la professionalitat dels diferents establiments locals”, explica la presidenta del club, Mª Carmen Añó.

La primera edició de la ruta gastronòmica de la cullera s’inaugurarà divendres que ve dia 15 i es clausurarà el diumenge 14 de febrer. Durant eixe període de temps, cada cap de setmana, incloent els divendres, entre les 13 i les 15.30 hores, els set establiments hostalers locals que s’han sumat al projecte culinari oferiran un total de quatre plats diferents de cada un als clients que es desplacen fins als mateixos. Bocapizz, El Cantó, l’Hostal Els Vents, l’Encontre, Els Rogets, Días de Vino y Rosass i La Cuesta són els restaurants que oferiran delícies com l’All i Pebre, el Risotto de Bolets, la Cua de Toro i la Lasanya de Rellomello i Foie, entre altres 24 atractius plats a degustar en el seu conjunt. L’organització ha establit el preu tancat de 5 euros per plat, amb l’acompanyament d’una beguda, que podrà ser cervesa, refresc, vi o aigua.

El regidor de Festes, Andrés López, considera que “amb esta alternativa a més de disfrutar de la bona cuina tradicional es col•labora en la reactivació de l’economia local, concretament pel que fa a l’àmbit de l’hostaleria”.

Contràriament a la Ruta de la Tapa de l’estiu, en la que els guardons es decidixen per votació popular, en la “I Ruta Gastronòmica de la Cullera” s’ha apostat per un jurat professional, integrat per dos membres del Putxeret, dos de l’Ajuntament i un cuiner especialitzat, que es desplaçarà a cada establiment per a tastar els 28 plats que entren a concurs i emetre la seua corresponent puntuació. “Atorgarem dos guardons. Un al millor plat i un altre al restaurador que abaste el nombre més gran de vots en la fallada del jurat”, comenta la presidenta.

Tal com establixen les bases del certamen, el jurat valorarà aspectes com la qualitat del plat, l’originalitat, la presentació, el tracte i l’amabilitat en l’atenció al client, així com la rapidesa amb què es realitza el servici.

L’acte d’entrega dels premis se celebrarà el dijous dia 18 de febrer, a les 19 hores, en la sala de conferències del Centre Cultural. Els set establiments participants rebran un diploma commemoratiu de l’esdeveniment gastronòmic.

Categorías:NOTÍCIES, SOCIETAT