EDUCACIÓ

El consistori d’Almussafes rendix homenatge al director del CEIP Almassaf durant els últims 26 anys

Miguel Ángel Calabuig Esplugues rep un detall institucional de la mà de l’alcalde i del regidor d’Educació


L’Ajuntament d’Almussafes ha volgut reconéixer públicament a qui, fins al passat mes de desembre i durant els últims 26 anys ha exercit les funcions de direcció del CEIP Almassaf. Miguel Ángel Calabuig Esplugues va estar acompanyat pels seus familiars i companys docents en l’acte oficial que el consistori d’Almussafes va celebrar durant la vesprada de divendres passat dia 15 de gener, en el saló de plens del Centre Cultural. L’acte va estar presidit pel primer edil, Toni González, i pel regidor d’Educació, Pau Bosch, els quals li van brindar paraules d’agraïment, a més de fer-li entrega del clauer institucional. La jubilació del professor després de 38 anys de dedicació a la docència, 30 d’ells en la localitat, ja va ser objecte d’un homenatge de caràcter molt més privat per part dels seus propis companys del claustre de professors a mitjan passat mes de desembre.

“La teua lluita per l’escola pública i per una escola pública en valencià ha sigut envejable i ha marcat bona part de la teua trajectòria professional al capdavant del col•legi públic Almassaf”. Amb estes paraules l’alcalde va tancar la seua intervenció durant la cerimònia pública de reconeixement brindada, divendres passat dia 15 de gener, a Miguel Ángel Calabuig Esplugues, el qual es va incorporar en qualitat de docent al centre educatiu l’any 1985 i triat director durant el curs 1989-1990.

Emocions a flor de pell les que es van viure durant l’acte oficial d’homenatge, que va comptar amb l’assistència del claustre de professors del CEIP Almassaf, de docents companys del Pontet, de mestres jubilats que han compartit nombroses vivències professionals amb l’homenatjat i també de membres de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola a què Calabuig ha dedicat tres dècades de la seua vida laboral. Lògicament, els familiars més acostats del director de l’Almassaf durant 26 cursos complets i un trimestre, entre ells la seua esposa, també professora en la mateixa escola des de 1985, Inmaculada Martí, els seus fills i les seues dos nétes, van ocupar llocs d’honor en el saló de plens.

“En el camí de la vida hi ha un temps i un lloc per a cada cosa i, pel propi desenrotllament de la mateixa, hi ha cicles que es tanquen, camins que conclouen i altres que s’inicien. Hui honrem el pas de Miguel com a director del col•legi Almassaf i desitgem que el descans conquistat es convertisca en una nova etapa de pau i major llibertat per a dedicar-te a la construcció d’un nou projecte personal”, va comentar l’edil d’Educació durant el reconeixement.

Per la seua banda, Calabuig va voler agrair a tot el poble d’Almussafes, en el que residix des de fa anys, i a les diferents corporacions municipals totes les experiències positives que li han permés viure i el seu suport inestimable. “He tingut la sort d’haver pogut compartir un procés de millora extraordinari en l’àmbit de l’educació en este poble, com la línia en valencià del centre, la modernització dels mètodes i materials d’ensenyança i també la construcció d’un nou edifici educatiu en el 2001, entre altres”, va remarcar. L’homenatjat va voler dedicar unes paraules d’agraïment als diferents equips directius, que han treballat en equip i de manera col•lectiva en estos últims 26 anys, un compromís que ha permés la consecució de nombrosos reptes en matèria educativa local.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES