NOTÍCIES

Almussafes dedicarà més d’un milió d’euros al seu tercer Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació

L’Ajuntament incrementa en 640.000 euros la dotació econòmica destinada per l’anterior executiu als dos plans d’ocupació 2013-2015

L’aposta per la inserció laboral dels majors de 45 anys i les dones, una de les bases davall les quals se sustenta el model de foment de l’ocupació per al 2016


El consistori d’Almussafes va aprovar per unanimitat, durant la sessió ordinària celebrada ahir dijous dia 14 de gener, el tercer Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de la localitat, un programa que es desenrotllarà durant tot el present any 2016 amb una consignació pressupostària xifrada en 1.045.000 euros. A més d’augmentar en 640.000 euros les dotacions econòmiques dedicades als dos plans anteriors, “el nou programa municipal aposta per un model de foment de l’ocupació molt més social i adaptat a les característiques singulars de la població”, tal com explica el primer edil, Toni González. Les negociacions de l’alcaldia amb els responsables autonòmics d’Ocupació de la Generalitat Valenciana per a aconseguir la delegació de la competència en matèria d’ocupació han donat els seus fruits, ja que l’ajuntament ja té la concessió per al desenrotllament de les ajudes a emprenedors i a les empreses. En el ple d’ahir dijous es va fer un pas més per a aconseguir, així mateix, la delegació que permetrà la contractació directa de l’ajuntament per a posar en funcionament el primer Pla d’Ocupació Local, que estarà en funcionament el pròxim mes d’abril, i que suposarà la inserció laboral de 25 desocupats d’Almussafes, així com el desenrotllament de l’Empresa Pública Municipal i la concessió de les beques municipals per a graduats, postgraduats i cicles formatius.

Amb una població que ronda els 8.759 habitants, dels que uns 6.000 són població activa, Almussafes s’ha convertit en el municipi espanyol que major dotació econòmica destinarà a la política laboral l’any 2016.

Des de l’entrada al govern municipal del nou executiu, aconseguir la inserció laboral dels parats d’Almussafes, 547 en total – 197 hòmens i 350 dones -, segons l’últim informe emés pel SERVEF en data de desembre del 2015, ha sigut la màxima prioritat. De fet, la delegació d’Ocupació la va assumir des d’un principi el propi alcalde, Toni González, i durant estos primers sis mesos de govern han sigut moltes les accions empreses per a aconseguir la desocupació “tècnic” en la població. L’aprovació, durant la sessió plenària d’ahir dijous dia 14 per part dels tres grups municipals, del III Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació aglutina la major part del treball completat, al presentar un calendari de ruta d’impuls a l’ocupació per a tot l’any 2016 que propiciarà la contractació directa i sense empreses intermediàries dels veïns d’Almussafes en situació de desocupació, evitant així els sobrecostos que ha hagut d’assumir l’Ajuntament durant els passats anys, a través del llançament d’un Pla d’Ocupació propi de l’ajuntament en què s’invertiran 200.000 euros de les arques municipals. “Este pla, que es convertix en una de les principals novetats del nostre programa estratègic de foment de l’ocupació, ens va a permetre inserir entre 22 i 25 veïns i veïnes desocupats, a partir del pròxim mes d’abril”, comenta el president de la corporació.
 
Posada en funcionament d’una Empresa Pública Municipal
 
Una altra de les variacions que distingixen el nou pla respecte als dos anteriors és la inclusió en el mateix de l’Empresa Pública de capital íntegrament municipal, per a la que s’ha reservat una consignació pressupostària de 300.000 euros durant el present any i el procés de creació de la qual ja s’ha posat en funcionament. De fet, en el ple del passat dia 2 d’octubre el 2015, es va adoptar l’acord de l’inici de l’estudi previ en què s’analitzarà la viabilitat de la posada en marxa en la població de l’esmentada activitat econòmica que, tal com remarca González “garantirà la sostenibilitat i l’eficiència dels servicis públics de competència municipal remunicipalitzats que finalment es presten per mitjà de la mateixa, un estalvi econòmic per a les arques municipals i una gran oportunitat per a crear llocs de treball en el col•lectiu de més difícil inserció laboral, és a dir, els majors de 45 anys i les dones”.
 
Els jóvens d’Almussafes podran iniciar la seua activitat professional en l’Ajuntament
 
Així mateix, el consistori d’Almussafes ha incorporat en este tercer pla estratègic un apartat de beques dedicades al col•lectiu de jóvens. La inversió de 120.000 euros del pressupost de 2016 en estes beques de formació per a estudiants i acabats de titular en graus, postgraus i cicles formatius, permetrà que puguen realitzar pràctiques d’un any en els diferents departaments de l’administració local. “Som pioners en este sentit, ja que esta iniciativa laboral s’està desenrotllant únicament per part de la Diputació i nosaltres ens anem a convertir en la primera població a concedir-les”.

Estes tres accions no es podrien implementar sense la delegació de les competències en matèria d’ocupació que, finalment el nou executiu ha aconseguit assumir després de les diferents gestions mantingudes amb els responsables de la Conselleria d’Ocupació de la Generalitat.

Els altres 425.000 euros consignats al III Pla de Foment de l’Ocupació d’Almussafes, es van a destinar al desenrotllament de la resta de les línies d’actuació estratègica que el doten de contingut, com les subvencions directes a les empreses i al foment de l’activitat agrícola, i els microcrèdits que es concediran als nous emprenedors.

El programa del 2016 es completa amb l’adhesió a l’Aula Mentor de formació on line, que permetrà que els veïns puguen realitzar cursos oficials del Ministeri de l’Interior a través d’esta plataforma, així com les beques que concedirà l’Ajuntament als alumnes amb necessitats econòmiques específiques. També destaca com a novetat, l’organització pel propi ajuntament d’un programa de cursos formatius sol•licitats per les empreses emplaçades en la localitat, així com les pràctiques d’empreses de nova creació per mitjà de col•laboració amb els servicis municipals o empreses adherides, per a possibilitar-los experiència en l’àmbit de la prestació de servicis.

Finalment, el pla incorpora la participació activa del recentment constituït Consell Econòmic i Social en el desenrotllament de les diferents línies estratègiques.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ