NOTÍCIES

El consistori d’Almussafes rehabilita el parc del Pontet

Els treballs de remodelació de la zona verda inclouen la col•locació de gespa natural i la instal•lació d’un sistema de reg subterrani


Conclòs el projecte de millora, executat per part de l’Ajuntament d’Almussafes en el parc del Pinar, i tal com es va anunciar a mitjan passat mes de desembre del 2015, esta mateixa setmana s’ha iniciat la intervenció en la zona verda del Pontet. En aproximadament un mes, els veïns d’està àrea urbana podran disfrutar d’un espai d’oci completament renovat quant a jardineria i mobiliari urbà i amb majors condicions sanitàries i estètiques. La inversió municipal en esta actuació i en la ja completada en la Pineda ascendix a 33.500 euros.

El nou executiu contínua desenrotllant el pla de remodelació de les diferents zones verdes del nucli urbà per a convertir-los en espais de qualitat per a l’oci dels veïns i veïnes. En esta ocasió, el parc triat ha sigut el del Pontet, una àrea que, segons el regidor d’Obres i Servicis, Andrés López, “ha estat en condicions d’abandó durant massa temps i requeria d’una intervenció global que donara resposta a les necessitats dels veïns i que millorara les seues condicions tant sanitàries com estètiques”.

De fet, tant l’edil, que també es responsabilitza de la delegació de Participació Ciutadana, com la primera autoritat municipal, Toni González, es van reunir amb els veïns i veïnes de la zona per a escoltar els seus suggeriments, idees que posteriorment s’han incorporat al projecte que l’ajuntament està executant en l’àrea des de dimarts passat dia 15.

En concret, l’empresa concessionària de les obres completarà les diferents actuacions incorporades en el programa de millora durant un mes, aproximadament, que és el termini previst per a la finalització de les mateixes.

El projecte suposa una intervenció global, ja que en esta zona verda està prevista la col•locació de terra vegetal a nivell de vorera, la instal•lació d’un nou sistema de reg subterrani per goteig, “una fórmula que apliquem per primera vegada en un jardí d’Almussafes i que pretenem continuar instal•lant en els altres parcs, una vegada analitzat el seu resultat”, destaca López. La col•locació d’esta nova xarxa de reg permetrà que la gespa natural que es va a sembrar en tot el parc del Pontet puga créixer i mantindre’s en les millors condicions mitjà ambientals. Els treballs també inclouen l’eliminació de les soques antigues d’arbres i la plantació d’una Tipuana tipu, així com la col•locació d’un tanca (truanilla) en les zones centrals del jardí amb la finalitat d’incrementar la vegetació.

La renovació de tot el mobiliari urbà de l’espai suposa l’eliminació dels huit bancs de pedra deteriorats per l’ús des de la inauguració de la zona l’any 1982, i la substitució dels mateixos per altres huit bancs, creats amb material reciclat d’una mescla de plàstic triturat amb resina. Així mateix, es va a instal•lar una nova font d’aigua potable i un nou panell informatiu i se substituiran les papereres velles per tres noves.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME