BENESTAR SOCIAL

El consistori d’Almussafes actua en els estanys del parc del Sagrari

L’ajuntament adquirix un centenar de carpets i condiciona els estanys amb pedres de rocall per al refugi dels mateixos

Queda totalment prohibit alimentar els peixos, amb la finalitat de preservar la fauna i evitar les olors


El passat any, l’Ajuntament d’Almussafes va executar el projecte de renovació global del parc del Sagrari, l’única zona verda local que compta amb estanys en què han conviscut, fins a la data de la intervenció, carpes de grans mides. Esta mateixa setmana, el consistori municipal ha iniciat els treballs de neteja i condicionament dels esmentats estanys, per a incorporar als mateixos una nova espècie ictícola, que evite la generació de males olors en la zona. Després de l’informe demanat des del Departament d’Urbanisme per part dels tècnics de la piscifactoria del Saler, l’ajuntament ha decidit adquirir un centenar de carpes daurades que, a partir de la setmana que ve, donaran vida a les fonts i rebran els usuaris de la zona verda.

Encara que el parc del Sagrario lluïa una nova imatge des de mitjans del passat any i els estanys del mateix havien sigut renovats en la seua totalitat, quedava pendent l’elecció de la fauna que habitaria els mateixos “Anteriorment teníem carpes de grans mides que els usuaris proveïen d’aliment de manera continuada, un fet que provocava la generació de fetors en la zona i, la mort de les espècies per la putrefacció orgànica de l’aliment abocament”, constata el regidor d’Obres i Servicis, Andrés López.

Amb la finalitat de solucionar de manera definitiva esta problemàtica, especialistes de la piscifactoria del Palmar van visitar, el passat 2 de març, la zona objecte d’actuació per a la posterior redacció d’unes recomanacions de gestió de l’espai, des del punt de vista tècnic.

La Carpa daurada o Carpín (Carassius auratus) és probablement el peix més popular per a conviure en els estanys decoratius, ja que es tracta de mascotes d’aigües temperades o fredes amb una gran capacitat d’adaptació al mig i la de la qual cria sol ser senzilla. “A més, esta espècie ictícola no està inclosa en els catàlegs de Fauna Amenaçada i de Fauna Invasora, per la qual cosa considerem que és la millor elecció per al parc del Sagrari”, explica López.

Per a naturalitzar l’espai i rebre amb les millors garanties als 100 peixos de colors que arribaran la setmana que ve, des de l’ajuntament s’estan col•locant en distints punts dels estanys un conjunt de pedres de rocall, que permetran el refugi dels carpets, a més d’evitar-los situacions d’estrés. Amb posterioritat, es va a depositar en el fons de les fonts una capa de fang de poca grossària, amb la finalitat de mantindre la tolla naturalitzada.
 
Prohibició d’alimentar als peixos
 
Des de l’Ajuntament d’Almussafes s’incidix en la necessitat respectar l’espai i de no subministrar menjar als peixos que habitaran les fonts. “Tots hem d’estar conscienciats que l’augment de la matèria orgànica en les aigües ocasionarà, sens dubte, situacions d’eutròfia i, per tant, provocar olors molestes al veïnat”, conclou l’edil.

El consistori municipal va instal•lar dos panells informatius en sengles punts de localització dels estanys, en els que s’incidirà en la prohibició formal d’alimentar a la fauna.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES